Geçtiğimiz yılın son aylarında duyurduğu yeni işletim sistemi Windows 10‘u Ocak ayında düzenlediği basın toplantısıyla detaylı olarak tanıtan Amerikalı teknoloji devi Microsoft, dün yayınladığı açıklamayla da yeni işletim sisteminin yaz aylarında kullanıcıların beğenisine sunulacağını duyurdu. Microsoft kesin bir tarih belirtmekten kaçınmış olsa da, firmaya yakın kaynaklar tarafından paylaşılan bilgiler Windows 10’un Haziran ayında RTM’ye ulaşacağını ve Ağustos ayında da genel kullanıcı kitlesine sunulacağını gösterdi.

Ancak bugüne kadar sık sık Windows Phone güncellemlerini yeterince çabuk yayınlayamadığı için eleştirilen Microsoft‘un yeni işletim sistemini tüm kullanıcılara ne zaman ulaştırabileceği merak konusu olmaya devam ediyordu. Kullanıcıların aklına takılan bu soruya da açıklık getiren Microsoft, Çin’de düzenlenen bir etkinlik sırasında Project Milkway adını verdiği yeni servisini tanıdı. Bu yeni proje sayesinde yeni güncellemelerin yayınlanması daha basit bir hale getiren Amerikalı teknoloji devi, Windows 10‘un yayınlandıktan sonraki 6 hafta içerisinde uyumlu tüm cihazlara ulaşmış olacağını açıkladı.

Aralık ayında yayınlanmaya başlayan Lumia Denim güncellemesinin henüz tüm uyumlu cihazlara ulaşmadığı göz önüne alındığında Microsoft’un bu açıklamasına şüpheyle yaklaşılmış olsa da, beğeniyle karşılanan Windows 10 firma için birçok değişikliği beraberinde getirecek gibi görünüyor.
Editör: TE Bilişim