Samsung'un Çin Hakimiyeti Sona Erdi

International Data Corporation (IDC)'nin yaptığı  araştırmaya göre Samsung'un Çin pazarındaki hakimiyeti Xiaomi ve Apple tarafından sona erdirildi.

Kore merkezli şirketin yaptığı açıklamada durumun endişe verici olduğu vurgulandı. Araştırma yapan firmalarında yapmış oldukları sapmaların bizlere zarar verdiğini de belirten Samsung hatanın bir kısmını da International Data Corporation'a attı.

Xiaomi cephesinde ise yüzler gülüyor. %200 büyüme yaşayan firma 2013 ve 2014'ün lideri olmayı hak etti. Daha düşük fiyata ve orta segmentin üzerinde cihazlar üreterek kullanıcıların dikkatini çekmişti.

Çin tabi ki Samsung'un başarılı olması gereken tek pazar değil ama fiyat ve performansa bakan kullanıcılar için daha cazip ürünler sunmak zorundalar. Galaxy S6'nın yakın bir süre sonra çıkacak olması bu sıralamayı değiştirir mi bilinmez ama  Xiaomi'nin liderliğini başından beri hakettiğini diyebiliriz.

Bir diğer durum ise Çin'de Apple olan ilginin artması. iPhone satışlarının %100 büyüme ile satış yapması ise Apple tarafından sevinçle karşılandı.

yenihaberler.com.tr

Editör: TE Bilişim