Tokat Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından kaldırım işgaline yönelik uyarılara uymayan 17 esnafa para cezası kesti.
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun talimatı ile kaldırım işgalini önlemeye yönelik 2 aydır esnaf ile yürütülen istişarelerin ardından kaldırım işgalini sürdüren esnaflara yönelik cezai müeyyide uygulamasına geçildi. GOP Bulvarı’nda birçok esnaf uyarıları dikkate alarak belediye tarafından izin verilen 40 cm’lik kullanım mesafesine dikkat ederken, uyarılara uymayan 17 esnafa da para cezası kesildi.
Zabıta Müdürü Ahmet Abur, bulvarda da incelemede bulunarak uygulama ile ilgili esnaf ve vatandaşın görüşlerini dinledi. Kaldırım işgalini önleme konusunda kararlı olacaklarını belirten Abur, “Kaldırım işgalini önlemeye yönelik esnafımızla birçok kez bir araya gelerek istişarelerde bulunduk. Sonunda esnafımızın büyük bir çoğunluğunun da anlayışıyla bir haftadır kaldırım işgali konusunda büyük ilerleme kaydettik. Şuan yaya trafiğinin daha iyi işlemesi için kaldırım işgalinde eskiye nazaran daha fazla düzelme var. İnşallah bundan sonrada çalışmalarımızı kararlılıkla devam ettirerek, kaldırım işgallerini tamamen ortadan kaldıracağız. Şimdilik GOP Bulvarı’nda bu uygulamayı yürütüyoruz. Zamanla Karşıyaka, Çeçenistan Caddesi ve Behzat’ta da bu uygulamayı ortaya koyacağız. Belediye olarak esnafımıza da hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Uygulamadan oldukça memnun olan vatandaşlar ise kaldırımların yayalara ait olduğunu ve esnafında buna riayet etmesini beklediklerini dile getirdi.
Kaynak: iha