Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, “Engelli kardeşlerimizin evlerinden çıkıp, cadde ve sokaklarda rahatça dolaşarak onlara bu şehrin birer parçası olduklarını hissettirmek istiyoruz” dedi.
Gaziosmanpaşa Bulvarı’nda kaldırımlarda görme engellileri yönlendirmek için yapılan ve ayakaltından hissedilebilen kılavuz yol izleri uygulama yürüyüşüne katılan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, şehri tüm Tokatlılar için rahat ve yaşanabilir bir kimliği kavuşturacaklarını söyledi. Başkan Eroğlu, yakın zamanda “Engelli Taksi” projesi ile engelli vatandaşların acil durumlarında ve ihtiyaç hissettiklerinde ulaşım hizmetine kavuşacaklarını söyledi.
“Engelsiz Şehir Tokat” sloganıyla yola çıktıklarını ve kısa sürede çalışma başlattıklarını ifade eden Başkan Eroğlu, “İlk olarak caddelerimizde bu yürüyüş kılavuz izleri ve iniş çıkış rampaları ile kaldırımlarımızı engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun hale getirdik. Devamında ise İnşallah toplu taşıma araçlarının kullanılabilir hale getirilmesi ve Engelli Taksi uygulamasını hizmete sokacağız. Engelli vatandaşlarımızı evlerinden alıp, ulaşmak istedikleri noktaya bıraktıktan sonra tekrar evlerine götürerek, her daim engellilerimizin yanlarında olduğumuzu ve yaşadıkları zorlukları giderme gayretinde bulunduğumuzu hissettirmek istiyoruz. Nihayetinde hepimiz engelli adayıyız ve bu bilinçle onlarında bu şehirde rahatça yaşamaları için gerekli tüm kurumlar ile çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. İşte bugün engelli kardeşlerimizle birlikte şehrimizde birlikte yürüyor, bundan sonra bu kullanım alanlarının katlanarak artacağını ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
Başkan Eroğlu, açıklamalarının ardından engellilerle birlikte bulvar boyunca yürüdü.
Kaynak: iha