Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde aile içi şiddet, aile içi iletişim ve kadın haklarına yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.
Tunceli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yürütülen “Aile İçi Şiddete Hayır 2” projesi kapsamına, Çemişgezek ilçesinde yetişkinlere yönelik aile içi şiddet, aile içi iletişim, kadın haklarına yönelik eğitim verildi. Düzenlenen toplantıya, Çemişgezek Kaymakamı Soner Kırlı, Çemişgezek Belediye Başkanı Ahmet Şadan Ersoy, Milli Eğitim Müdürü Arif Kemal Şamat ve vatandaşlar katıldı. Seminerde Eğitim Koçu Gökhan Barış Altıkat ve Sosyolog Gülcan Irmak tarafından, görsel sunu eşliğinde katılımcılara bilgilendirme yapıldı. Proje hakkında bilgiler veren, programın konuşmacılarından Sosyolog Gülcan Irmak, projenin SODES tarafından yürütüldüğünü söyledi. Irmak, "Amacımız; aile içi şiddet ile mücadele etmek. Proje kapsamında halkı şiddet konusunda bilgilendiriyoruz ve aile içi iletişimi güçlendirmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz" dedi.
Program sonunda katılımcılara yine proje kapsamında hazırlanan “Aile içi şiddete hayır” konulu el broşürlerinin dağıtımı yapıldı. Çemişgezek Kaymakamı Soner Kırlı, yapılan sunumun etkinliğine ve önemine dikkat çekerek, projenin fikrinden faaliyetine kadar emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kaynak: iha