UŞAK (AA) -

Ergün, makamında, Türkiye ve dünya gündemini etkileyen, önemli uluslararası medya organlarında sıkça kullanılan seçkiden 5 kategoride oylamaya sunulan 147 fotoğrafı inceledi.


Kurtarıcı

Vali Ergün, "Deprem:Umut" kategorisinde Sergen Sezgin'in "Kurtarıcı", "Gazze-Kanıt"ta ise Mustafa Hassona'nın "Kardeşe son dokunuş" adlı karesini oyladı.


Kardeşe son dokunuş

İçişleri Bakanı Yerlikaya başkanlığında İstanbul'da "Güvenlik Toplantısı" düzenlendi İçişleri Bakanı Yerlikaya başkanlığında İstanbul'da "Güvenlik Toplantısı" düzenlendi

"Çevre-Yaşam" kategorisinde İsa Terli'nin "Boğazın şahitliği" fotoğrafını seçen Ergün, "Haber"de Erçin Ertürk'ün "Yıkım", "Spor"da Dursun Aydemir'in "Dünyanın sultanları" karesini tercih etti.


Boğazın şahitliği

Fotoğrafların çok etkileyici olduğunu belirten Ergün, şu ifadeleri kullandı:


Yıkım

"Anadolu Ajansı, kurulduğu günden bu yana yurt içi ve yurt dışında çekimleriyle, haberleriyle kendine yer edinmiş güzide bir kurumumuz. Fotoğrafların hepsinin emek ürünü olduğu görülüyor. Biz de fotoğrafları seçerken kimisinde duygu, kimisinde başarı, kimisinde acı, bunların hepsini bir arada değerlendirerek oy verdik. Hepsi birbirinden güzel fotoğraflar. Emeği geçenlere, çekenlere, böyle bir oylama düzenleyen Anadolu Ajansımızın Sayın Genel Müdürüne ve bütün çalışanlarına da teşekkür ediyorum."


Dünyanın sultanları


Muhabir: Mehmet Çalık

Kaynak: aa