2015 Haziran ayında yapılması beklenilen genel seçimler için, Uşak’ta ilk aday adayları meydanlara çıkmaya başladı.
2015 yılının Haziran ayında yapılması planlanan genel seçimler için Uşak’ta ilk aday adayları CHP’den çıktı. CHP Uşak’ın ilk aday adaylarından birisi, eski CHP Uşak İl Başkanı İsmail Demirel. Bir diğer önemli isim ise 2011 seçimlerinde aday olamamasına rağmen adaylar arasında en çok ses getiren Uşak ve Banaz’ın başarılı işadamı İsmet Akın. Seçimlere tahmini 8 aylık bir süre olmasına rağmen sahaya inerek aday adaylıklarını duyuran CHP’liler bir taraftan da ziyaretlerine başladılar.
CHP Uşak teşkilatı gelen istifalarla yönetimsel bazda sıkıntılı günler yaşarken ilk aday adaylığını açıklayan işadamı İsmet Akın, geçen 2011 seçimlerinde seçime az bir süre kala yarışa dahil olduğunu ve gerekli çalışmaları, ziyaretleri gerçekleştiremediği için bu süreçte erken sahaya çıkmayı uygun gördüğünü belirterek; ”Uşak’ta bugüne kadar yapılmamış farkındalık oluşturan projelerle, Uşak’a hak ettiği hizmeti getirmek için tüm gücümle çalışacağım. Halkımız CHP iktidarını özledi.” İfadelerine yer verdi.
Eski il başkanı İsmail Demirel ise, CHP’yi Uşak’ta birinci parti yapmak için aday adayı olduğunu belirterek; “Bu ülkenin aydınlık ve güzel günler yaşaması CHP iktidarı ile olacaktır. CHP’yi iktidar etmek için, bizler önce yaşadığımız kentte söz sahibi olmalıyız. Son yıllarda Uşak kasaba görüntüsünden kurtulmak şöyle dursun, temelli gerilemiştir. Komşu illerimiz, Kütahya, Afyon, Denizli ve Manisa gibi iller her geçen gün üzerine koyarak ilerlerken, ne yazık ki Uşak gerilere gitmiştir. Uşak’ın bu makûs talihini kırmak ve ilerlemek için, CHP’den Uşak milletvekili aday adayı oldum” açıklamasında bulundu.
Kaynak: iha