Uşak Belediyesi Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan üretici bayanların daha iyi ortamlarda hizmet verebilmesi için çalışmalara başladı.
Bu kapsamda meydanda satış yapacak bayanların ve müşterilerinin olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için satış noktaları yapımına başlandı. Projenin kısa sürede bitirilerek el emeği göz nuru ürünleri satışını yapan bayanları yeni yerlerine kavuşması hedefleniyor.
Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan kendilerine gelen talebi karşılıksız bırakmadıklarını vurguladı. Bayanların emeklerine saygı duyduklarını ifade eden Cahan, “ Bayanlarımızın ev ekonomilerine katkı sağlamak amacı ile verdikleri emekler bizler için son derece değerlidir. Bu emeklerin satılmasında fiziki mekanların yeterli olması gerekmektedir. Bize el emeği ile uğraşan bayanlarımızdan ve vatandaşlarımızdan daha düzgün bir satış noktaları oluşturulması yönünde talepler geliyordu. Belediye yönetimi olarak bu duruma kayıtsız kalamazdık” dedi.
Çalışmaların hızlı bir şekilde bitirilerek teslim edileceğine işaret eden Cahan, bu sayede olumsuz kış koşullarından kimsenin etkilenmeyeceğine dikkat çekti. Düzenlemenin bitmesi ile Cumhuriyet Meydanı’nın görsel anlamda daha güzel olacağının altını çizen Cahan, “ Kentte yaptığımız bütün çalışmalarda estetiğe çok önem veriyoruz. Cumhuriyet Meydanı’nda yapacağımız çalışmalar da bu bağlamda bölgenin daha güzel bir görüntüye sahip olmasını sağlayacaktır. Bundan sonra da vatandaşlarımızı düşünen bir çizgide yönetim anlayışımız devam edecek ve ilimizi hemşehrilerimiz ile beraber güzelleştireceğiz” ifadesini kullandı.
Kaynak: iha