Uşak’ta yapılacak yeni kütüphane binası nedeniyle geçici olarak yeni bir binada hizmet verecek olan İl Halk Kütüphanesi okurları ile buluşuyor. Vali Seddar Yavuz, İl Halk Kütüphanesi’nin isminin İskender Pala İl Halk Kütüphanesi olarak değiştirildiğini söyledi.
Ünalan Mahallesi 1. Güldibi Sokak üzerinde bulunan yeni hizmet binasında incelemelerde bulunan Vali Yavuz , Kütüphanenin eski binasının yıkılarak yerine Uşak’a yakışır yeni bir kütüphane binası yapılacağını belirtti. Vali Yavuz, "Yeni kütüphane binası için proje çalışmalarımız başladı. En kısa sürede inşaat çalışmaları başlayarak, binayı hizmete açmayı planlıyoruz. Bu süre zarfından kütüphanemiz yeni bir binada geçici olarak hizmet verecek. İlimize yeni bir kütüphanenin yapılması için emeği geçen Milletvekillerimize ve Kütüphaneler Genel Müdürüne teşekkür ediyorum" dedi.
Uşak’ın yetiştirdiği ve şehri en iyi şekilde temsil eden, gençlere rol model olan Prof. Dr. İskender Pala’nın büyük bir kadirşinaslık örneği göstererek ciddi miktarda kitap bağışladığını ifade eden Vali Yavuz, "Değerli hocamıza bu bağışından dolayı Uşak Valisi olarak teşekkür ediyorum. Kendisi bir kez daha ilimize olan ilgisini ve sevgisini hissettirmiştir. Bundan sonra kütüphanemizin ismi İskender Pala İl Halk Kütüphanesi olarak değiştirilmiştir. Gençlerimizin kütüphanemizde hocamızın engin birikimlerinden en iyi şekilde faydalanacağına inanıyorum" dedi.
Üniversite öğrencilerinin en iyi şekilde faydalanabileceği kütüphanesini Uşaklı okurlar ile kavuşturmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Prof. Dr. İskender Pala, "Benim kitaplarımın en anlam kazanacağı yer Uşaktır. Bu toprağın çocukları yedikleri ekmeğin, içtikleri suyun hakkını yine Uşak’a hizmet ederek vermelidirler. Buna küçük bir örmek olabilmesi için kitaplarımı bağışladım" dedi.
Kaynak: iha