Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Fatih Çiftci ve İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, İlim Yayma Cemiyeti Van Şube Başkanlığı’nı ziyaret etti.
AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, beraberindeki İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın, il başkan yardımcıları Adnan Yörük, Burak Şahin, Serkan Acarcan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İlim Yayma Cemiyeti Van Şube Başkanı Abbas Güngör ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yücel’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Milletvekili Fatih Çiftci, İlim Yayma Cemiyeti’nin anlam ve öneminden bahsederek, bu tür cemiyetlerin varlığının topluma fazlası ile artı değer kattığını ifade etti. Çiftci, ’’İlim Yayma Cemiyetlerini, sadece Van’da değil, tüm illerimizde takip ediyoruz. Türkiye’de eğer bugün İslami anlayış bu noktaya gelmişse bunun mihenk taşlarından biri de şüphesiz ki ilim yayma cemiyetidir. Biz ilgili Bakanlıklarımızla da görüştük. Van Valimize de konuyu ilettik. Burada manevi ocakların çok daha sağlıklı bir şekilde iyileştirilip güçlendirilmesi gerekiyor. Bu tür ocakların varlığını bildikçe, faaliyetlerini gördükçe mutluluk duyuyoruz. Bu manevi ocakların daha iyi şartlarda hizmetlerini sürdürebilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz’’dedi
Ardından konuşan İl Başkanı Soğanda ise, bu tür cemiyetlerin iyi bir neslin yetişmesi için çok büyük bir önem arz ettiğini belirtti. Soğanda, ’’Son zamanlarda bazı kesimlerce bu tür Sivil Toplum Örgütlere baskı ve şiddet gerçekleşiyor. Tehdit ediliyorlar, faaliyetlerini sürdürmelerine engel oluyorlar. Fakat genç nesillerin topluma yararlı bir şekilde yetişebilmesi gerekiyor. Bu da böyle kuruluşlarla mümkün olabilir. İlim Yayma Cemiyeti olsun, diğer Sivil Toplum örgütleri olsun en iyi şekilde geliştirilmesi gerekiyor. Bizlerde hayırsever vatandaşlar nezdinde elimizden gelen desteğin fazlasını yapacağız. Hükumetimiz her zaman için Sivil Toplum Örgütlerinin yanındadır’’dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Van İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Abbas Güngör de cemiyet faaliyetleri hakkında Milletvekili Çiftci ve partililere bilgi verdi.
Kaynak: iha