VAN (İHA) – Uluslar Arası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, Ermenilere uyarılarda bulunarak, “Avrupalı dostlarınızın oyun ve tuzağına gelmeyin” dedi.
2015 yılında beklentilerinin azaldığı Ermenistan’ın umutsuzlar ülkesi olmaya aday olduğunu ifade eden Ermiş, Ermeni halkının yavaş yavaş ülkesini terk ettiğini söyledi. Ermeni erkeklerinin çalışmak için yurtdışına gittiğini ve geride kalan kadın, çocuk ve yaşlıları ise ilk fırsatta yanlarına almak istediklerini dile getiren Ermiş, Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ın da bu toplu göçü bildiğini söyledi. Ermenistan Cumhurbaşkanı Koçaryan’ın bu toplu göçün önüne geçemediğine vurgu yapan Ermiş, “Ermeni halkı, elinde avucunda ne varsa satıp ülkeden bir an evvel kaçmayı düşünüyor. İnşaat sektörü çökmüş, halk perişan. Cumhurbaşkanı Koçaryan ise, işgal topraklarını terk etmemek bahanesine bir kılıf uydurmuş, bazen de Azerbaycan ile çatışma çıkarıp bu göçü sözde önlemeye çalışıyor. Yani bu vahim olayı görmemekten gelerek, suçu başkalarının üstüne atıyor. Halbuki Koçaryan ve Ermenistan için tek çıkar yol, işgal ettiği Karabağ bölgesini terk etmektir” ifadelerini kullandı.
Koçaryan’ın Ermeni halkının milliyetçi duygularını kullanarak toprak almak istediğini, ancak kendi halkının topraklarından kaçtığının altını çizen Ermiş, “Koçaryan, halkını ülkede tutabilmek için sürekli Azerbaycan ile çatışmaya devam ediyor. Bu çatışmalardan dolayı yoksullaşan halk ise ülkeyi terk ediyor. Rusların dediği gibi neredeyse ‘Ermenisiz Ermenistan’ gerçekleşecek" diye konuştu.
Ermenistan Cumhurbaşkanı Koçaryan’a uyarılarda da bulunan Başkan Ermiş, “2015 yılında Koçaryan çok şey beklemesin. Ermenistan, Ermenisiz kalacak ve gidebileceği tek ülke yine Türkiye olacaktır. Aynen Ermeni yazar Onarik Aleverdiyan’ın 3 Ocak 2014’te dediği gibi olacak. ASİMDER olarak Koçeryan’ı buradan uyarıyorum. Düşenin dostu olmuyor. Koçaryan ne Ruslara, ne İngilizlere ne de Avrupa’dan gelen dost paralarına güvenmesin. Taşıma su ile değirmen dönmez. Dünya kurulalı Türkler hiç bir milleti veya halkı arkadan vurmamış, katletmemiştir. Ermeni halkını 1914-1918 yıllarında olduğu gibi oyuna getirmeyin” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha