Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından 6552 Sayılı Kanun ve Katma Değer Vergisi (KDV) Tevkifatı konulu seminer düzenlendi.
SMMMO’nda toplantı salonunda İstanbul SMMMO Eğitmeni Doğan Şen tarafından verilen ‘6552 Sayılı Kanun ve KDV Tevkifatı konulu seminere oda üyeleri yoğun ilgi gösterdi. Seminer öncesi kısa bir konuşma yapan Van SMMMO Başkan Yardımcısı Yakup Örenci, vergiler arasında KDV’nin çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, “Devlet vergileri arasında KDV’nin çok önemli bir yeri vardır. KDV, dünyada baktığımızda 145 ülkede uygulanmaktadır. Ülkemizde kayıp kaçak verginin önüne geçmek için devlet kısmi tevkifat uygulamasına başlamıştır. Özellikle KDV girdilerinin az olduğu temizlik, güvenlik gibi iş gücü hizmetlerinin fazla olduğu yerlerde başlarken, daha sonraları ise bunun işin kolayına kaçarak bu kısmi tevkifat alanını genişletmiştir” dedi.
Daha sonra İstanbul SMMMO Eğitmeni Doğan Şen, 6552 Sayılı Kanun ve KDV Tevkifatı konusunda bilgiler verdi. Seminerin bir gün süreceği belirtildi.
Kaynak: iha