Türkiye Halter Federasyonu tarafından Ankara’da düzenlenen Büyükler Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası’na Vanlı sporcular damga vurdu.
16 ve 18 Ekim 2014 tarihleri arasında Ankara Altınpark Spor Salonu’nda yapılan Büyükler Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası’na 27 ilden 89 erkek ve 65 bayan olmak üzere toplamda 154 sporcu katıldı. Van’dan Büyükler Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası’na katılan Sadrettin Gedik, koparmada 138 kilogram ve silkmede 168 kilogram ile rekor kırarak Türkiye Şampiyonu oldu. Şevket Kardaş ise, toplamda 219 kilo kaldırarak Türkiye dördüncüsü oldu.
Halter Antrenörü Cihan Ertunç, “Öncelikle ilimiz adına gerek yurt içi ve yurt dışı şampiyonalarda böylesi güzel başarılara imza atan sporcularımızdan Sadrettin Gedik ve Şevket Kardaş’ı kutluyorum. Sporcularımızdan bir diğer isteğimiz ise; kısa bir zaman sonra İsviçre’de yapılacak olan Gençler ve Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda da aynı performansı sergileyerek ülkemize en güzel başarıları kazandırmalarını diliyorum. Şampiyonada dereceye giren sporcularımızı telefon ile arayarak tebrik eden ve bizlere göstermiş olduğu ilgi ve alakalarından dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Nevzat İnanç’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kaynak: iha