Afyonkarahisar Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan araştırmaya göre yaşam memnuniyeti açısından ikinci sırada yer aldı.

TUİK, 'illerde yaşam endeksi' verilerine göre yaşam memnuniyeti sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre; Afyonkarahisar’da kişi başına 1,4 oda düşüyor. İstihdam oranı yüzde 51, işsizlik yüzde 5,6 olarak görünüyor. İstatistikler, Afyonkarahisar’da ortalama günlük kazancın 53,9 lira olduğunu söylüyor. Afyonkarahisar’da doğan bir bebeğini ortalama 77 yıl yaşayacağı tahmin edilirken, gece yalnız yürürken kendinin güvencede hissedenlerin oranı yüzde 87,2 olarak belirlendi.

Diğer endeksler ise şu şekilde: Konutta 33, çalışma hayatında 15, gelir ve servette 47, sağlıkta 13, eğitimde 48, çevrede 49, güvenlikte 8, sivil katılım da 24, alt yapı hizmetlerine erişimde 34, sosyal yardımlarda 11 sırada yer alıyor.

İnsanların yaşamlarının farklı zamanlarında ve alanlarında ortaya çıkan ihtiyaç ve isteklerinin karşılanmasından doğan tatmin düzeyini ifade eden yaşam memnuniyeti boyutunda en yüksek endeks değeri ile ilk sırayı Sinop aldı. Sinop'u Afyonkarahisar takip etti.
Kaynak: cha