Amasya Üniversitesi, hem öğrencilerini hem de vatandaşları kendi aralarında yarıştırmak için hazırladığı 'Süper Bir Fikrim Var' adlı proje yarışmasının tanıtımını yaptı.

Amasya Sanayi ve Ticaret Odası’nın (ATSO) katkılarıyla düzenlenen proje yarışmasında toplam ödülün 20 bin lira olduğu açıklandı. Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, yarışmaya katılacak olanların bünyelerinde bulunan öğrenciler ve Amasya’da ikamet eden vatandaşların katılabileceğini söyledi.

Düzenlenen yarışmayla bireylere buluş yapma heyecanı aşılamak ve insanların ilgisini bilim ortamına çekmek olduğunu belirten Rektör Orbay, özellikle il genelinde bulunan sanayi esnafının yarışmaya katılmaya davet etti. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum örgütleriyle, yerel yönetimlerle işbirliği halinde pek çok projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Orbay, şu ifadeleri kullandı: “Önemli sivil toplum örgütlerimizden biri olan Amasya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı ile birlikte ortak bir protokol imzaladık. Bu protokol kapsamında yaşadığı yeri önemseyen, var olan sorunlara çözüm üretme kaygısı taşıyan, orijinal, sürdürülebilir, çözüm odaklı projesi olan insanlarımızı bilim ortamına çekmeyi amaçlıyoruz. Mevcut fikirlerini ürüne dönüştürmek isteyen herkesi yarışmamıza katılmaya davet ediyor, desteklerinden dolayı Sanayi ve Ticaret Odası’na teşekkür ediyoruz.''

Amasya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Murat Kırlangıç ise ödüllü proje yarışmasının üniversite ve sanayi işbirliğinin gelişmesi açısından çok önemli olduğunu söyledi. Ülkelerin gelişmesinde AR-GE çalışmalarını ve inovasyon yatırımlarının çok önemli olduğunu hatırlatan Kırlangıç, “Yapılan bir buluş ya da tasarım bir ülkenin kaderini değiştirebilmektedir. Bu amaçla hem üniversite öğrencilerine hem de Amasya'da yaşayan vatandaşlarımıza AR-GE yapma imkanı sağlayacak 'Süper Bir Fikrim Var' adlı projenin ortağı olmaktan memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Sanayi ve Ticaret Odası ile Amasya Üniversitesi arasında yarışma koşullarını belirleyen bir protokol imzalandı. Üniversite öğrencilerinin ve vatandaşların katılabileceği 2 kategorilik yarışmada birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin lira ödül verileceği açıklandı.

Son başvuru tarihinin 29 Nisan 2016 olduğu proje yarışmasının ön değerlendirme tarihi 05 Mayıs 2016, final toplantısının ise 12 Mayıs 2016 tarihinde yapılacağı, başvuruların ise Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’na yapılacağı bildirildi.
Kaynak: cha