Balıkesir Aşçılar Esnaf Odası tarafından, üyelerine yönelik, "İş Sağlığı ve İş Güvenliği" semineri düzenlendi. Seminerden önce ise elektronik tebligat, yeni nesil yazarkasa ve Antalya'da yapılacak fuar konusunda bilgi verildi.

Hasanbaba Çarşısı ESOB Toplantı Salonu'ndaki semineri, iş sağlığı uzmanı Mahmut Çam verdi. Çam, "10'dan az çalışanı bulunan ve 'az tehlikeli' sınıfta yer alan işyeri işverenleri veya işveren vekilleri, iş sağlığı güvenliği hizmetlerini kendileri üstlenmek istemeleri halinde, bakanlıkça ilan edilen eğitimleri tamamlamak şartıyla iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütebilirler." dedi. Balıkesir Aşçılar Esnaf Odası Başkanı Hasan Yıldız ise elektronik tebligat ve yeni nesil yazarkasa hakkında açıklamalarda bulundu. İlgili genelgeyle vergi dairelerince Vergi Usul Kanunu kapsamında düzenlenecek her türlü evrakın, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren elektronik ortamda tebliğ edileceğini belirten Yıldız, "Bu amaçla gerçek usulde vergiye tâbi esnaf ve sanatkârlar ile basit usulde vergiye tâbi esnaflar hariç, kurumlar vergisi mükellefi olan kurumların, elektronik tebligat talep bildirimlerini en geç 31 Aralık 2015 tarihine kadar vergi dairelerine teslim etmeleri istenmişti. Söz konusu yükümlülük, TESK'in girişimleri sonucunda 1 Nisan 2016 tarihine ertelendi." diye konuştu.

Yeni nesil yazarkasa kullanma mecburiyetininse 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren başladığını ifade eden Oda Başkanı Yıldız, "Ancak yapılan görüşmeler sonucunda, 150 bin TL'nin altında olan brüt iş hasılatı olanlar 1 Ocak 2017, 150-500 bin TL olanlar 1 Ekim 2016, 500 bin 1 milyon TL arasında olanlar 1 Temmuz 2016 ve 1 milyon TL üzerinde bulunanlar 1 Nisan 2016 tarihinde başlayacaktır. Ayrıca 10-13 Şubat arasında Antalya'da, Anfaş Gıda Fuarı düzenlenecektir." dedi.
Kaynak: cha