Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde gazetecilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Gazeteci her zaman dürüst çalışsın. Emeğini dünyada alamazsa ahirette Allah fazlası ile verir.” dedi.

Afşin Öğretmen Evi'nde habercilerle buluşan Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, gazeteciler gününü kutlayarak mesleğin zorluğuna işaret etti. Gazeteciliğin kutsal bir meslek olduğunu belirten Güven, dinen de sorumluluğunun zorluğuna dikkat çekti. Gazetecinin yazdıklarının ve aktardıklarının insanların hoşuna gitmediğinde küçük düşüldüğüne dikkat çeken Güven, "Gazeteci her zaman dürüst çalışsın. Emeğini dünyada alamazsa ahirette Allah fazlası ile verir." dedi.

Kamuoyunun doğru ve sağlıklı haber almasında basına büyük görev düştüğünü ifade eden Başkan Güven, "Bizler gazeteci arkadaşlarımızın ne zor şartlar altında halkımızı bilgilendirmek için çalıştıklarının farkındayız. Kamuoyunun hızlı, sağlıklı haber alabilmesi ve olaylara değişik açılardan bakabilmesine basının rolü çok büyüktür. Gece-gündüz demeden, her iklim şartında halkı bilgilendirmek adına haber peşinde olan gazeteciler, son derece zor ve meşakkatli bir görevi icra etmektedirler." ifadelerini kullandı.

Başkan Güven konuşmasında özellikle bölgemizdeki yerel basının sorun ve sıkıntılarının çözümü adına her türlü çabayı gösterdiklerini belirterek basında çalışan kişilerin her zaman yanında yer aldıklarını söyledi. Güven, "Karşılıklı güven ve saygı çerçevesinde bölgemizdeki basın mensubu arkadaşlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Fakat özellikle yerel basının güçlenmesi adına güçlü birliktelikler kurulması gerektiği kanısındayım. Ancak bu şekilde daha gür bir şekilde sesimizi duyurur ve daha iyi şartlarda görevimizi sürdürürüz diye düşünüyorum. Belediye olarak yapılan her işi insanlara duyuran ve gerektiğinde yanlış yapıyorsunuz diyen bir basın her zaman bizim başımızın üstünde yeri vardır." şeklinde konuştu.

Programa Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyet Başkanı Abid Vanlı, Elbistan, Kahramanmaraş ve Afşin’de görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.
Kaynak: cha