Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) İzmir Şubesi yönetimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Meslek odaları tarafından açılan davaların da gündeme geldiği ziyarette Kocaoğlu, “İhtisas mahkemeleri olsa planlamayla ilgili sıkıntılar büyük ölçüde çözülür.” dedi.

İzmirli avukatların kurduğu HUDER'in yönetim kurulu, Başkan Kocaoğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu. Kısa sürede 100 üyeye ulaştıklarını belirten İzmir Şube Başkanı Abdülvahap Karakuş, meselelere objektif bakan, hukukçu kimliğini ön planda tutan, siyasete bulaşmadan avukatlık mesleğini layıkıyla yerine getiren meslektaşlarına kapılarının açık olduğunu söyledi. Karakuş, “Paydasında hukuk olan işlerde var olmaya çalışıyoruz. Mesleki dayanışmayı ön planda tutuyoruz. Başkanımızdan da çalışmalarımızda destek bekliyoruz.” diye konuştu.

Mesleki dayanışmada dernekleşmenin önemine değinen Kocaoğlu ise hukuka siyasetin karışmaması gerektiğini, bunun devlet olmanın bir şartı olduğunu belirterek, dernek çatısı altında biraraya gelen avukatlara başarılar diledi. Planlamaya ilişkin davalarda ihtisas mahkemelerinin eksikliğine de dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, “Onlar olmadığı için mahkeme hakiminin tayin ettiği bilirkişiler karar veriyor. Bilirkişinin anlayışına göre dava kaybediliyor ya da kazanılıyor, çünkü planlamada statik hesabı yapılmıyor; daha esnek ve yoruma açık. Aslında planlama ihtisas mahkemeleri olsa ve hakimler bu konuda eğitim alsa, planlamayla ilgili sıkıntıların büyük bölümü çözülür.” dedi.
Kaynak: cha