Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Ekonomi Politika Tanıtım Sorumlusu Grzegorz Rybarski ve beraberindeki heyet, Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret etti.

Ziyarette Polonya ve Uludağ Üniversitesi’nden öğretim görevlileri de hazır bulundu. Başkan Mustafa Bozbey, Nilüfer’de marka değerini oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü tarafından düzenlenen konferansa katılmak için Bursa’ya gelen Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Ekonomi Politika Tanıtım Sorumlusu Grzegorz Rybarski, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti.

Grzegorz Rybarski, ilk kez ziyaret ettiği Bursa’nın Türkiye’nin en hızlı gelişen kentleri arasında yer aldığını belirterek, kültürel ve ekonomik ilişkilerin yanı sıra akademik ilişkilerin de güçlenmesi gerektiğini ifade etti.

"NİLÜFER’İN DENEYİMLERİNDEN FAYDALANMAK İSTİYORUZ"

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirdi. Bozbey, “Biz Avrupa’yı örnek alıyoruz. Mesela İsveç’i kütüphaneler konusunda örnek aldık, Lublin’de yaşlılara yönelik çok güzel projeler var, Fransa’da derneklere yönelik projeleri örnek alarak dernekler yerleşkesi projesini hayata geçirdik. Almanya’dan da belediyelerin eğitime olan bakışlarını örnek alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kardeş şehirlerimizle bir taraftan kültürel anlamda işbirlikleri yaparken diğer bir taraftan da iyi uygulamaları Nilüfer’e taşıyoruz.” dedi.

Her kentin bir marka değeriyle dünyada yer almak istediğini belirten Başkan Bozbey, “Biz de Nilüfer’de bu marka değerini oluşturmaya çalışıyoruz. Bu anlamda da özellikle EFQM gibi organizasyonların içerisinde yer alıyoruz. Avrupa Kalite Vakfı’nın da üyesiyiz ve süreçlerine dahiliz.” şeklinde konuştu.
Kaynak: cha