Büyükçekmece Belediyesi, birçok boş alana ozon tabakasının tamirinde önemli bir rol oynayan ceviz ağacı dikiyor. Ayrıca ceviz ağacı, araçlardan çıkan egzoz gazını emerek havayı temizleme özelliğine sahip.

Büyükçekmece Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri başta çocuk parkları olmak üzere ilçe genelinde park, yeşil alanlara ve Büyükçekmece Gölü çevresine binlerce ceviz ağacı dikiyor. Meyve veren ve meyvesi tüketilen ağaçlar arasında büyüklük açısından ilk sıralarda yer alan ceviz ağacının en önemli özelliklerinden biri havaya saldığı sülfür gazı ile ozon tabakasının tamirine katkı sağlıyor. Ayrıca araçlardan çıkan egzoz gazını da emerek havayı temizlemek gibi bir başka özelliği de bulunuyor.

'ÇOK SAYIDA CEVİZ AĞACI DİKECEĞİZ'

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ceviz ağacının çevre dostu bir ağaç olduğunu ve atmosfere sağladığı katkıya dikkat çekerek, ilçe genelindeki parklar ve göl kenarındaki yeşil alanlara çok sayıda ceviz ağacı dikileceğini açıkladı.

Başkan Akgün; "Ceviz ağacının içerisinde özellikle fotosentez ve solunum mekanizması içerisinde havaya sülfür gazı salgıladığı biliniyor. Yapılan araştırmalarda sülfür gazının da atmosferde ozon tabakasının tamirinde çok önemli rol oynadığını ortaya koymuştur. Bu özellikleri nedeniyle ilçemize bol miktarda ceviz ağacı dikiyoruz." ifadesini kullandı.
Kaynak: cha