CHP Artvin İlçe Başkanı İlyas Şahin, "17 ve 25 Aralık 2013 tarihlerindeki operasyonlarda gördüklerimiz, tapelerde dinlediklerimiz ve yaşadıklarımız hafızalarımızdan asla silinmemiştir." dedi.

Başkan Şahin, yaptığı açıklamada 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasının üzerinden 2 yıl geçtiğini hatırlattı. Bugünün, Cumhuriyet tarihinin en büyük hırsızlık ve yolsuzluk soruşturması sonucu tüm Türkiye'nin gözü önünde yaşanan yüz kızartıcı olayların yıldönümü olduğunu savunan Şahin, şunları kaydetti: "17 ve 25 Aralık 2013 tarihlerindeki operasyonlarda gördüklerimiz, tapelerde dinlediklerimiz ve yaşadıklarımız hafızalarımızdan asla silinmemiştir. Yüce dinimizle alay eden, iş adamlarının önüne yatacağını söyleyen, oğluna paraları sıfırlama talimatlarını veren politikacıları ise hiç mi hiç unutmadık. Soruşturmaya karşı hesap vermeyi hukuk önünde değil de sandıkta aklanmayı tercih ettiklerini bu ülkede bilmeyenimiz yok. İlgili bakanların yüce divan oylamasında kendi partisinin milletvekillerinden bile 58 fire verip 'evet burada yolsuzluk var' dediklerini de unutmadık.

İkinci yılını doldurduğumuz bu haftada öğrendik ki, milletin emanetine hıyanet edilmiş ve bu ülkenin kaynakları çalınmıştır. Bu gerçeği herkes bilmektedir.
Bizler, her zaman hukukun üstünlüğünü savunan ve adaletin herkese lazım olduğunu bilen bir siyasi partinin mensubu olarak diyoruz ki; yaptığınız hırsızlık ve yolsuzluğu unutmadık, unutmayacağız ve bunları yapanlara bir gün mutlaka adalet önünde hesap soracağız. Çünkü siyaset vatandaşa hizmet etme işi olduğu kadar, yine vatandaşın hakkını da kuruşu kuruşuna koruyup kollamak gereken bir iştir.

Siyasetin yalnızca dürüstlük ve namusluluk üzerine yapıldığı ve halkın da tek adamlığı değil dürüst siyaseti takdir ettiği günlerin özlemiyle, kamuoyuna saygılar sunarım."
Kaynak: cha