Yozgat Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından 'Bozok’tan Yeşeren Umutlar' projesi kapsamında Serpil Akdağ Anadolu Lisesi öğrencilerine 200 adet kitap dağıtıldı.

Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında kitap dağıtımı sonrası Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Cihan Aydoğan, yaptığı açıklamada, proje kapsamında hedef kitle alt başlığı altında tanımlanan çocuk ve gençlerin var olan yeteneklerini ortaya çıkarması, yeteneklerinin geliştirmesinin amaçlandığını söyledi. Aydoğan, “Çocuk ve gençlerimizin toplumsallaşma sürecine katkıda bulunması, çocukları eğitime motive ederek eğitimlerine devam etmelerini sağlamak ve geleceğe dair müspet hedefler belirlemelerinde kendilerine her zaman emniyet teşkilatı olarak yardım ve katkıda bulunulmayı amaçlıyoruz. Proje kapsamında öğrencilerimizle ve sorumlu öğretmenlerimiz eşliğinde öğlen yemeği, bowling ve sinema gibi birçok etkinlik gerçekleştirdik.” dedi.

Öğrencilere yönelik etkinliklere devam edeceklerini kaydeden Aydoğan, şu ifadeleri kullandı: “Proje kapsamında öğrencilerimize maket uçak yapımı kursu ile hızlı okuma teknikleri kursu verildi. Maket uçak yapımı kursunu başarı ile bitiren öğrencilerimize 20 adet eşofman takımı, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde açılan hızlı okuma teknikleri kursunu başarı ile bitiren 20 öğrencimize spor ayakkabısı, hızlı okuma teknikleri kursuna katılım sağlayan öğrencilerimiz arasında ise hızlı okuma yarışması yapıldı. Yarışma sonunda dereceye giren ilk üç öğrencimize ise tablet bilgisayar hediye edildi. Yine 30 öğrencimizi ise devletimizin ilgi ve desteğini üzerlerinde hissetmelerini sağlamak amacıyla, emniyet personelimizle birlikte Nevşehir’e 1 gece konaklamalı tarihi gezi düzenlenmiştir. Ayrıca eğitime yönelik faaliyetlerimiz kapsamında çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak ve okulların kütüphaneleri desteklemek amacıyla 2 bin adet kitap alındı. Bu kitaplar 9 okulumuza dağıtılacak.”

Serpil Akdağ Anadolu Lisesi Okul Müdürü Doğan Demiröz, emniyet teşkilatına öğrencilere yönelik düzenledikleri etkinliklerden dolayı ve eğitime yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş da eğitimde hedeflenen başarının sağlanması için bu tür etkinliklerin önemli olduğunu belirterek, Yozgat Emniyeti'ne teşekkür etti.

Kaynak: cha