Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) 2008 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Erzurum Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM), 2016 Yılı Mali Destek Programı ile ilgili girişimcilere çağrıda bulundu.

Bölgedeki küçük ve orta büyüklükteki İşletmelere, kamu kuruluşlarına, meslek kuruluşlarına ve sivil toplum kuruluşlarına hizmet veren ABİGEM’in Yönetim Kurulu Başkanı ve ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, yaptığı açıklamada sundukları hizmetlerle ilgili bilgiler verdi. KOBİ’lere yönelik bugüne kadar 85 eğitim verildiğini, genel katılıma açık eğitimlerle birlikte, ABİGEM’den eğitim alan kişi sayısının ise 12 bine ulaştığını ifade eden Özakalın, 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri' sonucunda 156 işletmenin kuruluşuna yardımcı olan ABİGEM’in KUDAKA desteklerine yönelik hazırladığı 43 projenin başarılı olduğunu söyledi. Geçen dönem KUDAKA’ya sunulan 195 KOBİ projesi arasından ABİGEM tarafından hazırlanan projelerden birisinin 1’inci olduğunu hatırlatan Özakalın, ayrıca iki küçük ölçekli altyapı projesinin de aynı şekilde başarılı olduğunu ve destek aldığını bildirdi.

Açıklamasında, KOBİ sahiplerine önerilerde bulunan Özakalın, KUDAKA’nın 4 Ocak-25 Şubat 2016 tarihleri arasındaki proje çağrı döneminde, KOBİ sahiplerinin, ihtiyaç duydukları konularda proje hazırlatmak için ABİGEM’e başvurabileceklerini vurguladı. Çağrı döneminin kısa olması nedeniyle proje sahiplerini uyaran Özakalın, proje yaptırmak isteyen KOBİ sahiplerinin ve kâr amacı gütmeyen kuruluşların yetkililerinin de ABİGEM’e müracaatta bulunabileceğini dile getirdi.

Erzurum ABİGEM’in bölgesel bir eğitim ve danışmanlık firması haline geldiğini kaydeden Özakalın, faaliyetlerinin Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Iğdır, Ardahan, Ağrı, Kars, Ardahan ve Artvin’de devam ettiğini söyledi.
Kaynak: cha