Sivas'ta Yerli Malı Haftası, yeni adıyla Tutum, Yatırım ve Türk malları Haftası sebebiyle okullarda çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Kılıçarslan İlkokulu’nda ise Yerli Malı Haftası etli ekmek ve madımak ile kutlandı.

12 – 18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Tutum, Yatırım ve Türk malları Haftası nedeniyle Kılıçarslan İlkokulu’nda etkinlik düzenlendi. Hafta sebebiyle velilerin hazırladığı Sivas’a özgü yemekler öğrencilere ikram edildi. Yerli Malları Haftası etkinliğinde, öğrenci velilerinin hazırladığı yemek ve ikramlar, okulda öğrenciler ile birlikte yenildi.

Kılıçarslan İlkokulu 4 / A Sınıf Öğretmeni Hakan Eraslan, öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla daha önce de Hayat Ağacı Derneği’ne oyuncak kampanyası düzenlediklerini belirterek, öğrencilerin kardeşlik duygularını geliştirmek için bu tür etkinliklere önem verdiklerini söyledi.

Kılıçarslan İlkokulu Müdürü Ahmet Turan Arslanbüken, 4 / A Sınıf Öğretmeni Hakan Erarslan’ın düzenlediği etkinlikte, Sivas’a özgü yemekleri öğrencilere ikram ettiklerini ifade ederek, etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.
Kaynak: cha