Bochum Fatih Camii Derneği, mültecilerin yoğunlaştırılmış Almanca kursuna ailece katılmasına imkanı sunuyor.

Islamische Gemeinde Herne 2 e.V. Derneği mültecilere Almanca kursu başlattı. Mültecilerin kaldığı yurtlarda hem aktif çalışarak hizmet veren hem de kayıt işlemleri gibi farklı yardımlarda bulunan Almanca dersi koordinatörü Mehmet Akif Akyıldız, dil problemi çözümüne katkıda bulunmak için çalışmalarına yenisini ekledi.

Haftanın beş günü yoğunlaştırılmış Almanca kursu vermeye başlayan dernek yetkilileri, kursun devlet kurumlarınca desteklendiğine dikkat çekti.

Almanca derslerini cami derneğinin sınıflarında verdiklerini söyleyen din görevlisi İbrahim Nazik kitap, kalem ve defter gibi ders malzemelerinin cami derneği tarafından temin edildiğini dile getirdi.

Mültecilerin Almanya‘da başarılı bir gelecek elde edebilmeleri için mutlaka Almanca öğrenmeleri gerektiğini belirten Nazik, derse katılanların gayretlerinden çok etkilendiğini söyledi.

Kursa katılanlardan Roula Alali, Samir ve Susi Minassian, ilk önce kendilerine güvenli bir ortam ve kalacakları bir yer temin eden Alman halkı ve devletine teşekkür etmek istediklerini belirterek haftada beş gün Almanca kursu veren cami derneği sayesinde hem Alman kültürü ve adetlerini tanıma imkanı bulduklarını hem de yoğun ders sayesinde Almanca öğrenme fırsatını yakaladıklarını ifade etti.

Suriye’nin Haseke şehrinden Almanya'ya gelen Kelenjian ailesi adına konuşan Anna‘da ailece camideki Almanca kursuna katıldıklarını ve ders verenlerin Arapça ve Almanca bilmelerinin avantajı ile Almancayı samimi ortamda öğrenmenin kendileri için daha kolaylık sağladığına vurgu yaptı.

Yoğunlaştırılmış Almanca kurslarının haftada 5 gün yapıldığını ifade eden dernek yetkilileri bu kursların devlet kurumlarınca desteklendiğini, Almanya'nın sığınmacıların dil problemini çözmek için çok erken harekete geçtiğini ve bu nedenle başarılı bir entegrasyon politikası izlendiğini belirttiler.
Kaynak: cha