DİSK Genel İş Sendikası Şube Başkanı Selim Bilgin, kıdem tazminatlarının kazanılmış hak olduğunu ifade ederek kaldırılamayacağını söyledi.

2016 Eylem Planı'nda yer alan düzenlemelerin patronların lehine, emekçilerin aleyhine olduğunu ifade eden Selim Bilgin, "Bundan vazgeçin. Kıdem tazminatı emekçinin alınteridir, birikimidir. Kaldırmayın. Hak yemeyin. Kıdem Tazminatı kaldırılarak ne yapılmak isteniyor ? Kıdem Tazminatı fona devredilerek işveren işçi çıkardığında toplu bir ödeme yapmasına gerek kalmıyor. Böylece kolayca işten çıkarmaların önü açılmış oluyor." dedi

Sürekli çalışmanın hayal olacağını belirten Bilgin şu açıklamada bulundu: "Çalışanlar gir-çık, gir-çık şeklinde çalımaya mecbur ediliyor. Bunları hiç bir çalışanın kabul etmesi mümkün değildir. Bizler bu düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz, dilimizin döndüğü kadar anlatmaya çalışıyoruz. Gelin çocuklarımızın geleceği için tepkimizi birlikte koyalım. Mart ayında Meclis'e gelmesi beklenen bu düzenlemenin iptali için hep birlikte mücadele edelim diyoruz. Ayrıca fon demek ne demek? İnsanımız birçok fon gördü. Daha önce gördüğümüz Zorunlu Tasaruf Teşvik Fonu, Konut Edindirme Fonu, İşşizlik Fonu gibi, bu fonların nasıl çar çur edildiği bir gerçektir. Örneğin tüm çalışanlardan kesintilerle oluşturulan işşizlik fonundan Türkiye'de milyonlarca İşsiz açlıkla mücadele ederken, bu fondan 50 trilyonluk kaynağın patronlara aktarıldığı da acı bir gerçektir. Kıdem tazminatı, kız çocukları için çeyiz, erkek çocukları için düğün parasıdır. Çalışan için çocuğuna yüksek öğretim okutabilme güvencesidir. Ya da yıllar sonra baş sokulacak iki göz evdir. Kesinlikle alınteri ve haktır. Bu haktan çalışanlar olarak vazgeçmemiz asla mümkün değildir. İnsanlarımızın taşeron adı altında köle gibi çalıştırılmasına karşı olduğumuz gibi çocuklarımızın istihdam bürolarından kiralanıp köle gibi alınıp satılacağı yasa tasarısına da karşıyız. Çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak, ülkemizin geleceğine ve birliğine sahip çıkmak, hukukun üstünlüğünü ve demokrasiyi savunmak, barışı, alınterini savunmak en ahlaki vatandaşlık görevimizdir."

Kaynak: cha