Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (HACP) Temel Eğitimi, hizmet içi eğitim kursuna katılan teknik elemanlar sertifikalarını aldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün hizmet içi eğitim programı kapsamında Bursa’da düzenlenen HACP temel eğitimi tamamlandı.

GIDA GÜVENLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

İl müdürlüğü Toprak Ana toplantı salonunda gerçekleştirilen sertifika törenine katılan Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, gıda denetiminin önemine vurgu yaptı. Çelik, "Gıda denetimleri bakanlığımız ve il müdürlüğümüzün çok önem atfettiği ve titizlikle yerine getirdiği görevlerimizden. Halkımızın güvenli gıda tüketimi söz konusu olduğunda sizlerin kontrol görevlerinizi kanun ve mevzuatlar çerçevesinde özveri ve cesaretle gerçekleştireceğinize inanıyorum.” dedi.

Türkiye’nin farklı illerinden eğitime katılan personelin eğitimde kazandığı mesleki deneyimlerin çalışma ortamında kendilerine büyük katkısı olacağını anlatan Çelik, kursa katılanlardan bu bilgileri halkın güvenliği için kullanmalarını istedi.

Bursa ve Afyon’dan görevli ziraat mühendislerinin eğitici olarak görev yaptığı kursa Bursa’nın yanı sarı, İstanbul, Sakarya, Balıkesir, Bilecik, Samsun, Edirne, İzmir, Muğla il müdürlüklerinde görev yapan 35 teknik elaman katıldı.

Kursiyerler ayrıca teorik eğitimin yanında önemli gıda sektöründeki önemli işletmelere teknik gezilerde bulunarak, guruplar halinde çalıştay faaliyetlerinde bulundu.

HACCP

Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP) yiyecek ve içecek endüstrisindeki kuruluşlara, gıda güvenliği risklerini belirlemek, gıda güvenliği tehlikelerini önlemek ve yasal uygunluğa ulaşmak konularında yardımcı olan, uluslararası boyutta tanınmış yapısal bir işletim yöntemi.

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği de dahil bazı ülkelerde zorunlu kılınan HACCP sistemi, bilimsel temelli olup, gıdanın güvenliğini sağlamak ve kontrol etmek üzere belirgin tehlike ve ölçümleri ortaya koyuyor.
Kaynak: cha