Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’nın Bayrampaşa Kaymakamlığı döneminde hayata geçirdiği babası vefat etmiş çocukları ve onların annelerini kapsayan Hami-Yet projesi Türkiye’nin pek çok ilinde örnek proje olarak uygulanmaya başladı.

Yozgat’tan 'Hami-Yet anneleri Nene Hatun Yolunda' sloganı ile yola çıkan 120 Hami-Yet ailesi, Erzurum’da çeşitli tarihi ve manevi yerleri gezerek projenin kurucusu olan Vali Abdulkadir Yazıcı’nın babasının kabrini de ziyaret ederek dua okudu.

Vali Yazıcı’nın babasının kabri başında dualar eden Hami-Yet anne ve çocukları, “Buraya yetimlere sahip çıkan, sesi soluğu olan bir insanın babasını, onu bu şekilde yetiştiren o şahsın mezarını ziyaret etmek için geldik. Allah, Ahmet amcamızdan razı olsun. Hayırlı bir evlat yetiştirmiş ve şimdi başta Yozgat’ımız olmak üzere ülkemize hizmet ediyor. Kendisi de Ahmet amcanın vefatının ardından yetim kalmış. Aynen bizim gibi. Bir yetim valimiz var, yetimlerin valisi var. Allah kendisinden de razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Kabir ziyaretinin ardından Hami-Yet anne ve çocukları, Vali Abdulkadir Yazıcı’nın Pasinler ilçesinde ilkokulu okuduğu ve şu anda imam hatip ortaokul olarak eğitim veren İbrahim Hakkı İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Vali Yazıcı’nın öğrencilik zamanında oturduğu sıralara oturan Hami-Yet çocukları kendilerini yalnız bırakmayan Vali Yazıcı’nın okuduğu sıralarda olmaktan dolayı sevinçli ve heyecanlı olduklarını belirtti. Okul ziyaretinden sonra Vali Yazıcı’nın ilkokul öğretmeni olan 77 yaşındaki Hikmet Ucun’u ziyaret eden Hami-Yet çocukları Vali Yazıcı’nın öğrencilik yılları hakkında bilgi aldı. Hami-Yet çocuklarını karşısında görünce duygulanan Hikmet öğretmen çocuklara gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı teşekkür etti.
Kaynak: cha