BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, siyasi iktidarın, 'adalet mülkün temelidir' sözünü mal-mülk biriktirme olarak anladığı sürece hukukun ayaklar altında gezmeye devam edeceğini söyledi.

5 yıl gibi kısa süre önce askeri vesayete son vermek için 'üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçeceğiz' diyenlerin, bugün yargı bağımsızlığı üzerine kendi vesayetlerini kurduklarını belirten Çayır, "Fatih'i Fatih yapan, İstanbul'un fethinden daha önemli olan bir Rum mimarın hisar yapımında yanlış yaptığı gerekçesi ile keyfi kararı ile ellerini kestirmesinin ardından açılan davada o dönemin yargıcının karşısına 2. Murat oğlu Fatih Mehmet olarak çıkmasıdır." dedi.

İlçe ve ülke gündemi ile ilgili parti binasında açıklama yapan Çayır, siyasi iktidarın 2 yıl içinde hayata geçirdiği antidemokratik yasalarla hukukun gen yapısını bozarak, 2 bin yıllık devlet geleneğinin temel felsefesi olan 'adalet mülkün temelidir' ilkesini yerle bir ettiğini ifade etti. Siyasi iktidarın hukukun özüne dönmediği sürece ileri demokrasi ve yeni Türkiye söylemlerinin söylemden öteye gidemeyeceğinin altını çizen Çayır, "İktidar bozduğu hukukun özüne dönmediği ve kuvvetler ayrılığı ilkesini yeniden tesis etmediği sürece tek başına iktidara gelse de sivil bir anayasa yapamaz. İktidar 2 yıldır sürekli çıkardığı yasalarla hukuk sistemimizi altüst etti. Onun için ileri demokrasi ve yeni Türkiye söylemleri masaldan öte gitmiyor. Gitmeyecektir de. Nehri suyunu tersinden akıtmazsınız. Güneşi balçıkla sıvayamazsınız." açıklamasında bulundu.
Kaynak: cha