İzmir'de, Karşıyaka Belediyesi ile Özel Uğur Okulları işbirliğiyle “İyi Anne-Baba Okulu” açılıyor. Bu okulla anne ve babaların beden ve ruh olarak sağlıklı, sorumluluk duygusu gelişmiş, duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilecek özgüvene sahip çocuklar yetiştirmesi amaçlanıyor. Belediyede ön kayıtların alınacağı ücretsiz okul, 27 Şubat 2016'da başlayacak. Dersleri tamamlayan veliler, Bahçeşehir Üniversitesi’nden sertifika almaya hak kazanacak.

Protokol imza törenine Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel ve Uğur Okulları Genel Müdürü Yücel Yücel katıldı. İyi Anne-Baba Okulu'na, Karşıyaka’da oturan ve 4-17 yaş aralığında çocuğu olan veliler katılabilecek. İsteyenler, Belediye Strateji Geliştirme Müdürlüğü’ne ön kayıt yaptıracak. Anne babaların çocuk yetiştirirken karşılaştığı sıkıntılara çözüm önerileri sunmayı hedefleyen okulda “Sosyal Medya ve Bağımlılık Etkisi”, “Aile İçi İletişim”, “Ana Baba Tutumları”, “Başarıyı Arttırmada Ailenin Rolü”, “Dengeli Beslenme ve Sağlıklı Yaşam” dersleri verilecek.

Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nden Doç. Dr. Şirin Karadeniz ve Doç. Dr. Meral Uzun, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Meral Aksoy, Yrd. Doç. Dr. Can Ergün ve Yrd. Doç. Dr. Esra Mankan’ın vereceği derslerin tamamına katılan veliler, üniversiteden sertifikası almaya hak kazanacak. Her veli, iki hafta üst üste ya cumartesi ya da pazar günü derslere katılarak, toplam 8 saat eğitim alacak. Tafsilatlı bilgi, 399 43 37 numaralı telefondan alınabiliyor.
Kaynak: cha