Termeli üreticilere birliktelik çağrısında bulunan Kaymakam İlyas Gün, " Kazanmak istiyorsak birlikte olmamız şart. Kooperatif ve birlikler sayesinde kurumsallaşarak, ürettiğimizi kazanca dönüştürmemiz mümkün." dedi.

Samsun’un Terme ilçesinde üreticilere birliktelik çağrısında bulunan Terme Kaymakamı İlyas Gün, "Tarım ve üretim şehri olan Termemiz turizm atağıyla kazanan bir şehir olacak. Bu ivmeyi yakalaya bilmek için birlikte hareket etmemiz gerek." ifadelerini kullandı. Kooperatifler sayesinde tek vücut olunabileceğini anlatan Gün, şunları kaydetti: “Terme halkının tek eksik kaldığı nokta birlikte hareket edememesi, eğer bu olguyu yıkarsak bu topraklarda herkes kazanır. Terme hem sanayi bakımından hem de üretim ve tarıma dayalı üretim noktasında çok hareketli bir yer. Bu hareketliliği berekete dönüştürmek için sadece birlikte tek vücut olmak yeterli. Üretici elindeki mahsulü, sanayici ürettiği alet edevatı daha yüksek karlara pazarlaya bilmesi için kurumsallaşmaya çalışmalı. Türkiye de bunun bir çok örneği mevcut bu örnekler bizim için referans olmalı ve bunu Terme’ye uyarlamalıyız. Terme Karadeniz’in parlayan bir şehri neden olmasın, çalışkan insanlarımızla bu bir fırsata çevrilebilir.”

BİZ TEK VÜCUT OLURSAK HERKES KAZANIR

Sadece sermayenin kazanmayacağı Terme halkının kazanacağı kuruluşlara ihtiyacın olduğunu söyleyen Gün, şöyle konuştu: “Üretim yapan çiftçimiz elindeki mahsulü kara dönüştürüp maliyet yükünü paylaştığı zaman daha çok kazanacak, bu da kurumsallaşabilmekle olur. Onun için kooperatifler kurularak pirincimiz, fındığımız pazara daha rahat ulaşarak üreticinin kazanması sağlanabilir. Bu durum sadece çiftçi için değil sanayici içinde geçerlidir. Üreten ve kazanan bir Terme için herkesi taşın altına elini koymasını ve bu yolda olanlara da destek olmalarını istedi. Kaymakamlık olsun, diğer kurum ve kuruluşlar olsun bundan sonra birleştirici adımlar atarak ilçenin kazanımlarının arttırılması adına gayretler içinde olacaklarını.”
Kaynak: cha