Tarsus Belediyesi, uyuşturucu ve madde kullanımına karşı savaş açtı. Lise dengi bütün okullarda öğrencileri bilgilendirmek amacıyla broşür dağıtıldı.

Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, liselerde 'Bağımlılık Yapıcı Maddeler ile Mücadele' başlıklı broşür dağıtırken, bağımlılık yapan maddeler hakkında da bilgi verdi.

‘Madde kullanan kişi nasıl anlaşılır?’, ‘Madde kullanımında en önemli nedenlerin başında neler geliyor?’, ‘Fiziksel, toplumsal ve ruhsal etkileri’ ve ‘Bağımlılık yapıcı maddelerin insan vücudunda oluşturdukları etkileri’nin yer aldığı broşürü alan öğrenciler belediyeye teşekkür etti.

Broşürde gençlere seslenen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, yerel yönetimler olarak gençlere yardımcı olacaklarını söyledi. Bir defa denemek ile bir şey olmaz diyerek başlanan madde kullanımının sonucunun felaket olduğunu vurgulayan Başkan Can, “Gencin içinde bulunduğu aile, okul, yakın çevresi, bağımlı olan genci ne kadar erken fark eder, ona yardımcı olmaya çalışırsa, gencin bağımlılıktan kurtulma şansı o kadar artar. Bu nedenle erken teşhis belirtilerinin bilinmesi çok önemlidir.” dedi.
Kaynak: cha