Melikşah Üniversitesi’nde okuyan Kazak öğrenciler Kazakistan’ın 24. bağımsızlık yıl dönümünü coşkuyla kutladı. İİBF-Hukuk Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Türkiye’nin farklı illerinden de üniversite eğitimi alan Kazak öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Mat, “Kazakistan Cumhuriyeti’nin bağımsızlık ilanının 24. yıl dönemi nedeniyle kadim dostumuz Kazakistan halkını ve özellikle Kazakistanlı öğrencilerimizi kutlamak istiyorum. Bugün üniversite olarak Kazakistan’ın bağımsızlık günü kutlamasına ev sahipliği yapmanın verdiği mutluluğu ve gururu ifade etmek istiyorum.” dedi.

Kazakistan’ın bundan 24 yıl önce bağımsızlığını ilan ederek son 24 yılda hem ekonomik hem de sosyal alanda büyük başarılar göstererek dünyanın en saygın ülkeleri arasında yer aldığını vurgulayan Prof. Dr. Mat, şunları ifade etti: “Bundan dolayı Kazakistan’ı kısa zamanda bu şekilde dünyanın en saygın ülkesi olması konusunda büyük gayret gösteren başta Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve değerli Kazak halkını tebrik ediyorum. Bizim için Kazakistan dünyanın herhangi bir ülkesi değildir. Bizim için Kazakistan kökünü binlerce yıllık ortak tarihimizden aldığımız aynı milletin bir parçası, devamlı dost ve müttefik bir ülkedir. Türkiye Kazakistan dostluğu ve kardeşliği dünya durdukça ilelebet devam edecektir.”

Üniversite olarak Orta Asya ve Kazakistan’a ayrı bir önem verdiklerini vurgulayan Mat, “Şu anda üniversitemizde çeşitli bölümlerimizde eğitimlerini devam ettiren 14 kazak öğrencimiz bulunmaktadır. Sizler Kazak Türk dostluğunun ve işbirliğinin daha da gelişmesine katkıda bulunacak, her iki ülkede refahın mutluluğun gelişmesi için çaba göstereceksiniz. Önümüzdeki yıllarda üniversitemizin Kazakistanlı dostlarımla ilişkileri eğitimin yanı sıra araştırmada da devam edecek. Bizde ülkelerimizin gelişmesine, insanlarımız arasında dutluğun ve dayanışmanın gelişmesine katkı sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

Programda Kazak öğrenciler, şarkılar söyleyip halk oyunları ekipleri gösteri yaparak önceden hazırladıkları Kazak yemeklerini gelenlere ikram etti.
Kaynak: cha