Mersin'in Mezitli ilçesinde yapılacak Mezitli atıksu arıtma tesisi tasarım, yapım ve işletimi işi ihalesi sözleşmesi imzalandı.

MESKİ Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen imza törenine MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak ile Mass Arıtma Sistemleri İnş. San. ve Tic. AŞ yetkilileri katıldı. Sözleşme öncesinde açıklama yapan MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, arıtma tesisinin Mezitli ilçesi Kandak mevkiinde inşa edileceğini belirtti. Tesisin inşaat süresi iki yıl, işletme süresi beş yıl olduğunu ifade eden Aybak, "Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi Projesi müşaviri ve ihale komisyonu tarafından yapılan teknik ve mali teklif tetkikleri ve Uluslararası Kredi Antlaşması gereği kredi veren kuruluş olan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) uzmanları ile yapılan müzakereler sonucunda ihalede en düşük teklifi veren Mass Arıtma Sistemleri İnş. San. ve Tic. AŞ’nin teknik ve mali teklifi uygun bulunarak verilmiştir." diye konuştu.

Tesisin finansmanını Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD)’ndan temin edilen 20 milyon Euro tutarındaki dış kaynaklı krediden karşılanacağını ifade eden Aybak
"Proje Mezitli ilçesinde 384 bin kişiye hizmet verecek. Günlük 55 bin metreküp kapasitede, karbon, azot ve fosfor giderimli ileri biyolojik atıksu arıtma tesisinin yapımı ile 5 yıl süre ile işletilmesi işlerini kapsamaktadır." dedi.
Kaynak: cha