Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren Ogaş Şekerleme isimli firma, Afyon lokumunun genç nesillere tanıtılması için 'çocuk lokum atölyesi' kurdu. Haftanın üç günü kapılarını çocuklara açan işletmede, minikler lokum yapmasını öğreniyor. Lokumu yapımı için hazırlanan ortamda hamur, şeker ve içine konacak malzemeler hazır tutuluyor. Çocuklar, burada ustaların nezaretinde istedikleri lokum çeşidini yaparak öğreniyor, ardından tadına bakıyor.

Park AVM Lokum Atölyesi Genel Müdürü Celal Koca, günde binlerce insanın geldiği Park AVM’de işletmenin içine mini bir lokum atölyesi oluşturduklarını söyledi. Koca, “Geleneksel lokumumuzu genç kuşaklara taşımak için kurduğumuz lokum atölyesini haftanın üç günü çocuklarımıza açıyoruz. Geleneksel Afyonkarahisar lokumunun yapımını, çeşitlerinin nasıl üretildiğini görüyorlar aynı zamanda kendileri bizzat yaparak, tadarak bu işi daha eğlenceli bir şekilde öğreniyorlar.” dedi.

Amaçlarının geleneksel lokumu gelecek nesillere aktarmak ve tanıtmak olduğunu ifade eden Koca, kurdukları çocuk lokum atölyesinin dünyada bir ilk olduğunu belirtti. Koca, “Bütün çocuklarımızı bir kültür emaneti olan lokumu ve lokumun türevlerini ‘kendi lokumunu kendin yap, kendin ye’ mantığıyla atölyemize davet ediyoruz.” diye konuştu.
Kaynak: cha