Yenimahalle Belediyesi kreşlerinde eğitim gören çocuklar, Yerli Malı Haftası’nı kutladı. 80. Yıl Anaokulu, Batıkent Anaokulu ve Şehit Yüzbaşı İlker Aydın Anaokulu’nda gerçekleştirilen kutlamalarda minik öğrenciler, ziyaretçileri geleneksel kıyafetler içinde Türk lokumu ile karşıladı.

Kutlamada Yerli Malı Haftası’yla ilgili şiirler okuyan çocuklar eğlenceli vakit geçirdi. Şarkılar söylendi, danslar edildi. Birbirinden keyifli çuval ve yumurta taşıma yarışmalarında heyecanlı anlar yaşayan çocuklar tamamen yerli mallarıyla özenle hazırlanan yöresel yemeklerle de karınlarını hep birlikte doyurdu.

"GELECEĞİN BİLİNÇLİ TÜKETİCİLERİNİ YETİŞTİRİYORUZ"

Okul öncesi eğitimin çocukların ülkesine ve toplumuna değer veren bilinçli bireyler olma yolunda attıkları ilk adım olduğunun altını çizen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Yenimahalle belediyesi ailesi olarak eğitmenlerimizle, miniklerimizde bu bilincin oluşması için büyük hassasiyet gösteriyoruz." dedi.

Tüm özel gün ve haftalarda çocukları bilinçlendirmek adına etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini söyleyen Başkan Yaşar, bu memleketin üreterek ve üreticiyi destekleyerek gelecek kuşaklara aktarılabileceğini ifade etti. Türkiye için gerçek kurtuluşun üreticiden ve yerli malından geçtiğini ifade eden Başkan Yaşar, “Çocuklarımızın bilinçli tüketiciler olarak yetişmeleri de çok önemli. Temel tüketim maddelerini öz kaynaklarımızdan karşılamak, ekonomimizi geliştirmek bu haftanın en önemli gayelerinden birisidir. Bu haftada çocuklarımıza tutumlu olmayı ve öz kaynaklardan beslenmeyi çok iyi bir şekilde anlatmamız gerekir. Çünkü çocuklarımız; bizim geleceğimizdir.” diye konuştu.
Kaynak: cha