Kars'ta Özel Sultan Alparslan Eğitim Kurumları Müzik Zümresi, 'Sınıflar Arası Koro Yarışması' düzenledi. Heyecanlı anların yaşandığı yarışta müzik eğitmenleri birinciyi seçmekte zorlandı. Kazanan ise öğretmeni, öğrencisi ve velisiyle herkes oldu.

Sultan Alparslan Eğitim Kurumları, yerleşkesinde bulunan Salon Harakani'de gerçekleştirilen yarışmada veliler çocuklarını yalnız bırakmadı. Anadolu'nun her yöresinden şarkılar ve türküler seslendirildiği yarışmada, heyecanlı oldukları gözlenen öğrenciler, jüriler önünde, ses, sahne ve duygu yönünden kendileri gösterdi. Yapılan değerlendirme sonucunda 5-B sınıfı 3'üncü, 7-C sınıfı 2'inci ve 5-C sınıfı ise 1'inci oldu.

Programın sonunda söz alan Sultan Alparslan Eğitim Kurumları Müzik Öğretmeni Eta Kotan, müziğin önemine ve insan üzerindeki etkisine vurgu yaptı. Kotan, "Etkinliğimize destek olan öğretmen arkadaşlarımı, günlerce bu program için emek harcayan sevgili öğrencilerimi ve siz velilerimizi kutluyorum. Öğrencilerimle birlikte onlarda bu yarışmanın kazananları oldular." dedi.
Kaynak: cha