Osmaniye Kent Müzesi, çevre il ve ilçelerden gelenlere Osmaniye'yi tanıtıyor.

Öğrenciler, şehrin ve bölgenin tarihini belediye tarafından 2013 yılında açılan Kent Müzesi’nden öğreniyor. Her gün farklı okullardan öğretmenlerinin nezaretinde gruplar halinde müzeye gelen öğrenciler geçmişten, geleceğe doğru bir yolculuk yapıyor.

Ziyaretçi sayısını her geçen gün artıran Osmaniye Kent Müzesi, Hatay’dan gelen öğrencileri konuk etti. Görevli rehberler eşliğinde müzede bulunan eserlerin tamamını gezen Dörtyol Yeşilköy 19 Aralık Ortaokulu öğrencileri, güzel bir gün geçirdi. Müze gezisi sonrası, öğrenciler Tarihi Çınarlı Kahve olarak bilinen kıraathanede dinlenip öğretmenleriyle ve görevlilerle sohbet etti.

Osmaniye Kent Müzesi’ne üçüncü defa öğrencileri getirdiğini belirten Fen Bilgisi öğretmeni Alper Tanrıöven, "Hatay ili Dörtyol ilçesinden geliyoruz. Buradan ilk kurşunun atıldığı Dörtyol’dan herkese selam yolluyoruz. Okulumuz Dörtyol Yeşilköy 19 Aralık Ortaokulu şu an yedinci sınıflarımızı ikinci grup olarak getirdik. Geçen haftalarda birinci grup olarak diğer yedinci sınıfları getirmiştik. Müzemizle tanıştığımızdan beri öğrencilerimizi buraya getirmeyi bir görev arz ettik. Bugün de sağ olsun öğretmenlerimizle birlikte öğrencilerimiz de bizi kırmadı. Hem Osmaniye ilimize yakın ilimizi tanımak hem de müzemizi tanımak ve müzemizi tanıtmak açısından buraya geldik. Müze yönetiminden ve rehberimizden memnunuz. Müzenin daha gelişeceğine ve daha iyi tanıtılacağına inanıyoruz.” dedi.

Yeşilyurt 19 Aralık Ortaokulu yedinci sınıf öğrencileri, müzeyi gezip görmekten ve kendi illerine en yakın il olan Osmaniye’nin tarihini öğrenip bilgi edinmekten çok mutlu olduklarını ifade etti.
Kaynak: cha