Manisa'daki Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen şampiyonada, Greko-Romen dalda birinci oldu.

Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda, Gençler Kategorisi (B) 15-16 Yaş Okullar Arası Grekoromen ve Serbest Güreş Manisa İl Birinciliği müsabakaları yapıldı. Çekişmeli geçen güreşler sonucunda takım şampiyonu, Greko-Romen stilde Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi oldu. İkinciliği Akhisar Özel Yüksel Lisesi elde etti. Serbest stilde ise birinci Soma Anadolu Endüstri Meslek Lisesi, ikinci Salihli Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu. Şampiyonada Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi güreşçileri, toplam 25 madalya kazandı. Dereceye giren takımlara kupaları ve sıkletlerinde ilk üçe giren güreşçilere madalyaları, müsabaka başhakemi Erhan Özel ve diğer yetkililer tarafından verildi.

Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi’nden 42 kiloda Adem Berkay Akdağ, 46 kiloda İlyas Bafra, 54 kiloda Emre Bilgi, 58 kiloda Ahmet İzzet Tatlı, 63 kiloda Serhan Buğra Demircan, 69 kiloda Yiğitalp Yuca, 85 kiloda Yağız Cihan Eser ve 100 kiloda Umutcan Çabak birinci oldu. Sıkletlerinde dereceye giren güreşçiler, 20-22 Ocak 2016 tarihlerinde Balıkesir ve Burdur’da yapılacak grup müsabakalarında Manisa’yı temsil ederek, Türkiye şampiyonluğu vizesi arayacak.

Okulun güreş Antrenörü Behçet Karaca, “15-16 yaş grubunda takım halinde birinci olmamız bizleri sevindirdi. Bu yaş grubu bizim altyapımız ve bu yaş grubunda 30 lisanslı güreşçimiz var. Manisa özellikle altyapıda, Greko-Romen güreşte ülkemizin önde gelen illerinden birisidir. Hedefimiz bu yaş grubunda yapabileceğimizin en iyisini yapmak.” dedi. Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Giray Kara da şunları söyledi: “Güreşin marka okuluyuz. Kazandıkları şampiyonluktan dolayı öğrencilerimizi ve hocamızı kutluyorum. Gerek eğitim gerekse sportif alanda öğrencilerimiz çok başarılı bir dönem geçirmekteler.”
Kaynak: cha