Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu'da bir çok il ve ilçede yaşanan sokağa çıkma yasağının ülkede kardeşlik duygusunu zedelediğini söyledi.

Parti il binasında basın toplantısı düzenleyen Çalık, ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çalık, sokağa çıkma yasağını eleştirdi, ülkede korku ve öfkenin arttığını dile getirdi. Milli birlik ve beraberliğin tehlikele girdiğine vurgu yapan Çalık, İstiklal Şairi Mehmet Akif'in, 'Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez' dizelerini hatırlattı. Çalık, şunları kaydetti: "Millet olarak geçmişte çok daha sıkıntılı günler yaşadık. Ülkemizin adım adım işgal edilmeye çalışıldığı zamanlardan geçtik. Ama yüreklerimiz aynı hedef, aynı vatan, aynı inanç için attığından dolayı o zorlu günleri zaferlerle taçlandırdık. Maalesef bugün imtihanın en zorlusunu veriyoruz. Kardeşlik imtihanından geçiyoruz. Şırnak’tan, Cizre’den, Silopi’den ürkütücü haberler geliyor. Şehirler boşaltılıyor. Sokağa çıkma yasakları birbirini izliyor. Okullar kapanıyor, öğrenciler, öğretmenler süresiz izne gönderiliyor. En büyük gücümüz olan kardeşlik duygularının yerini, en büyük tehlike olan korku ve öfke alıyor. Hendeklerin kapatılması amacıyla daha önce ilan edilen sokağa çıkma yasaklarının problemi çözemediği, hatta tam tersine sokağa çıkma yasağının uygulandığı dönemlerde hendeklerin daha da arttığı net bir şekilde görülmüştür. Cizre ve Silopi’deki hendeklerin sadece mahalleleri değil, gönülleri de birbirinden kopardığını ve gelinen noktada sokağa çıkma yasağının uygulanması çözüm anlamına gelmez."

SP İl Başkanı Çalık, Cuma günü (yarın) 483.'sü başlayacak olan Binbir hatimlerle, Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği konserlerin aynı günlere gelmemesi uyarısında da bulunarak, "Her gün şehit haberlerinin geldiği bir ortamda ve Binbir hatimlerin başladığı güne denk gelecek şekilde büyük paralar harcanarak eğlence programlarının düzenlenmesini milletimiz hoş karşılamamaktadır." şeklinde konuştu.
Kaynak: cha