Cihan Sendikalar Konfederasyonu’na bağlı Ufuk Sendikaları’nın kuruluşunun ikinci yılı Adana’da kutlandı. Bir oteldeki programa Mersin, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş’tan gelen sendika başkanları ile Adana’daki üyeler katıldı.

Programda konuşan Ufuk Büro Sen Adana Temsilcisi Yılmaz Seyran, sendikalarının kuruluşunun ikinci yılını kutlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Ufuk sendikalarının diğer sendikalardan farklı olduğunu dile getiren Seyren, hiçbir siyasi partinin ne arka ne de ön bahçesi olduklarını, siyasi partilerle irtibatlarının bulunmadığını vurguladı. Tek amaçlarının memurların ekonomik, sosyal ve hukuki haklarını korumak olduğunun altını çizen Seyren, “Üyelerimizin daha iyi bir geleceğe kavuşması için çaba gösteriyoruz. Bu bugün olduğu gibi bundan sonra da böyle olacak. Herkesin eşit koşullarda, liyakat esasına göre gelmesi gereken makamda olduğu bir sendikacılık hedefliyoruz. Biz, liyakatin esas olduğu bir sendikacılık anlayışını temsil ediyoruz. Bizim sendikacılık anlayışımızda dininden, mezhebinden, renginden dolayı hiç kimsenin farkı olmayacak, bütün amacımız o.” diye konuştu.
Ufuk sendikalarında her görüşten insanın bulunduğuna vurgu yapan Seyren, belli bir görüşün sendikası olmadıklarını ifade etti.

Programda ayrıca, Ufuk Sağlık Sen Genel Başkanı Adnan Bayraktar, üyelere bilgi verdi.
Kaynak: cha