Adana’nın Kozan ilçesinde Binboğa markası ile üretim yapan S.S. 745 Sayılı Kozan Bal Tarım Satış Kooperatifinin yenilenen hizmet ve üretim binasının açılışı Adana Valisi Mustafa Büyük tarafından gerçekleşti.

Adana Caddesinde ki üretim tesisinde gerçekleşen açılış programına Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sezai Uçarmak, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperaifçilik Genel Müdürü Arif Seğmenoğlu, Kozan Kaymakamı Avni Oral ve Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk katıldı.

Kooperatif Başkanı Emrah Zararsız yenilenen üretim tesisi ve fabrikanın faaliyeti hakkında protokol üyelerine bilgi aktardı. Topluca kesilen açılış kurdelesinin ardından Vali Büyük ve beraberindekiler yenilenen üretim tesisini gezerek yetkililerden bilgi aldı. Fabrikanın toplantı salonunda bir konuşma yapan Büyük, Binboğa Bal tesislerini daha öncede ziyaret ettiğini hatırlatarak Binboğa’nın Adana için önemli bir bal markası olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca Kooperatif binasında yapılan olağan genel kurulda başkanlık için oylama yapıldı. Yapılan oylamanın ardından mevcut başkan Emrah Zararsız yeniden başkan seçildi.
Kaynak: cha