Bayanlar Kupa Galipleri Kupası son 16 turunda Yenimahalle Belediyespor, ilk maçta Rus temsilcisi Zvezda Zvenigorod'u 33-26 yenerek tur kapısını araladı.

Bu sezon mücadele ettiği tüm kulvarlarda fırtına gibi esen 'Altın Kanatlı Melekler' Avrupa'da da Türk bayrağını dalgalandırmaya devam ediyor. Rus temsilcisi Zvezda Zvenigorod, Ankara THF Spor Salonu'nda ağırlayan Başkent temsilcisi rakibini eli boş gönderirken, Türk hentbol tarihinde de ilk kez bir Rus takımını yendi. Mücadeleyi Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu ve Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüpoğlu ile birlikte izledi.

YENİMAHALLE HIZLI BAŞLADI

Tur için avantajlı bir skor almak isteyen Başkent temsilcisi mücadeleye seyircisinin de desteğiyle hızlı girdi. Karşılaşmaya Wysokinska, Tankaskaya, Esra, Yeliz Özel, Gace, Ilkova, Laiuk yedilisiyle başlayan mavi-beyazlı ekip ev sahibi olmanın avantajını iyi kullandı ve mücadeleyi baştan sona önde götürdü. Karşılamanın ilk dakikalarında Laiuk ve Tankaskaya'nın golleriyle rakibine üstünlük kurdu. Savunmada direnç gösteren melekler rakibe kolay gol bulma şansı vermezken, yaptığı şok hücumlarla da rakibine sahayı dar etti. Karşılaşmanın ilk yarısı Yenimahalle Belediyespor'un 15-12 üstülüğüyle tamamlandı.

AGRESİF SAVUNMA GALİBİYETİ GETİRDİ

İkinci yarıya ilk yarının vermiş olduğu özgüvenle başlayan mavi-beyazlılar ikinci yarının 10'uncu dakikasında farkı 6 sayıya çıkardı. (21-15) Savunmada agresif oyununu devam ettiren Yenimahalle'nin kızları hücumda üretkenliğini arttırarak mücadelenin son beş dakikasına 29-22 önde girdi. Karşılaşmanın son dakikalarında da rakibine karşı üstünlüğünü koruyan Yenimahalle Belediyespor mücadeleden 33-26 galip ayrılarak çeyrek finale göz kırptı. Başkent temsilcisi 17 Ocak Pazar günü Türkiye saatiyle 16.00'da Rusya'da oynanacak rövanş için avantajlı bir skor elde etti.

YAŞAR: GÖĞSÜMÜZÜ KABARTINIZ

Karşılaşma sonrası Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, her iki takım oyuncularını da tebrik etti. Yaşar, "Bugün sahada ortaya koyduğunuz mücadeleyle göğsümüzü kabartınız. Rusya'dan da böyle güzel bir neticeyle döneceğinize inanıyorum. Türkiye'nin adını Rusya'da en iyi şekilde duyurmak için elinizden gelenin en iyisini yapacağınıza eminim. Böyle mücadele ettiğiniz sürece her zaman arkanızdayım." diye konuştu.

ELER: RUSLARA KARŞI TARİHİ BİR ZAFER

"Yenimahalle olarak Türk hentbol tarihinde bir Rus ekibini mağlup eden ilk hentbol takımı olma gururunu yaşıyoruz." diyen Eler, "Fark daha fazla olabilirdi. Bu konuda tatmin noktasında değilim. Ama kızlarımın özellikle savunmada gösterdikleri mücadele sevindiriciydi." ifadelerini kullandı. Rusya'da oynanacak mücadeleden de galip ayrılmak istediklerini vurgulayan Eler, "Aynı başarıyı rövanşta da bekliyorum. Kupa Galipleri Kupası'nda tarihimizde ilk defa çeyrek finale kalan takım olmak istiyoruz. Bizi bugün burada yalnız bırakmayan ve her türlü desteği veren başta Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve yardımcıları ile tribünleri dolduran Başkentlilere teşekkür ederim." diye sözlerini tamamladı.

ÖZEL: RUSYA'DA TURLAMAK İSTİYORUZ

Takımın kaptanı Yeliz Özel ise "Mazisi başarılarla dolu bir takımla oynadık. Takım olarak elimizden geleni yaptık ve galip gelmesini bildik. Rusya'ya avantajlı gidiyoruz. Orada daha iyi bir oyun ortaya koyup tur biletini ülkemize getirmek istiyoruz. Bu başarıda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Salon: THF
Hakemler: Cristina Nastase, Simona Raluca Stancu (Romanya)
Yenimahalle Belediyesi: Wysokinska (Rombescu-Merve Toker), Tankaskaya 5, Esra Gündar 6, Yeliz Özel 6, Gace 5, Nurceren Akgün 2, Ilkova 2, Laiuk 7, Havic
Zvezda Zvenigorod: Yakupova (Varankina), Ivanova 2, Antonova 1, Uskova 3, Marennikova 9, Alexeeva 1, Dudina, Klimantceva 4, Koroleva 6, Zakharova, Karaseva
İlk yarı: 15-12
İki dakika cezası alanlar: Ilkova, Yeliz Özel (Yenimahalle Belediyesi), Zakharova, Koroleva (Zvezda Zvenigorod)
Kaynak: cha