Bozok Üniversitesi (BÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Böyükata, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mezunları Birliği Vakfı (ODTÜ-MEBİVA) tarafından yürütülen “Vizyon Sahibi Gençlik” Projesinin etkinlikleri kapsamında ODTÜ’de öğrencilere seminer verdi.
ODTÜ’de verilen seminere ODTÜ-MEBİVA Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Öztürk, Yönetim Kurulu Üyeleri Zekai Işıldar, Ahmet Gönüllü, Dr. Erdal Yılmaz ve Ömer Korkmaz ile Vakıf Müdürü Caner Evlice ve öğrenciler katıldı. Doç. Dr. Mustafa Böyükata dört saat süren “TÜBİTAK Projelerini Hazırlama ve Yürütme Eğitimi” verdi. Eğitimde üç başlık altında sırayla “Temel Kavramlar: Bilgi, Bilim, Bilimsel Araştırma, Hipotez”, “Proje Önerisinin Bileşenleri: Özgün Değer, Yöntem, Yapılabilirlik, Yaygın Etki” ve “Araştırmanın Planlanması: 5N1K, Zaman-Yönetimi” seminerleri gerçekleştirdi. Doç. Dr. Böyükata eğitim süresince seçtiği bir prototip TÜBİTAK proje formu üzerinden proje hazırlanırken dikkat edilmesi gereken noktaları katılımcılarla tartışarak uygulamaya yönelik etkileşimli ve tartışmalı etkinliklere yer verdi. Etkinlikle ilgili olarak Doç. Dr.Böyükata, yıllar öncesinde eğitim gördüğü ODTÜ’den şu anda eğitimlerini sürdüren öğrencilerin bir araya geldiği bir eğitimde bulunmak ve aktif görev almaktan son derece mutluluk duyduğunu belirterek, “ Verdiğimiz teknik bilgilerin, gençlerin donanımlarının artmasına ve vizyonlarının gelişimine katkı vereceğine inanıyorum. Ümit ediyorum, proje tabanlı yaşayan bir kuşağın doğmasına katkımız olsun. Araştırmacı bireylerin çoğalmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.
ODTÜ-MEBİVA tarafından geliştirilen “Vizyon Sahibi Gençlik” projesi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenmeye değer bulunan projeler arasında yer aldığı belirtildi.
Kaynak: iha