Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Tarihi Yozgat Lisesi çevre düzenlemesiyle birlikte lisenin gerçek tarihi görünümüne kavuştuğunu söyledi.
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Lisesi’nin Yozgat’ın önemli tarihi eserlerinden biri olduğunu belirterek, ancak tarihi lise etrafına zaman çeşitli eklentiler yapılarak görünümü bozulmuş, yapılan yüksek duvarlarla sanki şehirden koparılmış bir durumda getirildiğini söyledi. Yozgat Lisesi etrafından çevre düzenlemesi çalışmaları yaptıklarını, binaya ile bütünlük içeren bahçe duvarı yaptıklarını ifade eden Vali Yazıcı, “Lisenin bahçe duvarını geri çekip bina ile bütünlük oluşturan duvar örüldü. Binaya sonradan yapılan eklentiler kaldırıldı. Binanın gözükmesini engelleyen yığıntı topraklar temizlenerek binanın etrafı boşaltıldı ve gerçek görünümüne kavuştu. Binanın çevre düzenlemesi henüz tamamlanmadı. Tamamlanmadan dahi vatandaşlarımızdan büyük beğeni topladı. İnşallah çevre düzenlemesi yapılıp, yeşillendirmesi tamamlanıp, ışıklandırılması yapıldığında burada kartpostallık güzel görüntüler oluşacaktır” dedi.
Bina etrafında bulunan kız yurdunun da kaldırılacağın ve yine Celal Atik Ortaokulu’nun üst kısmına Selçuklu ve Osmanlı mimarisinde yeni bir okul yapılacağını ifade eden Vali Yazıcı, “Yeni okul yapıldığında eski okul yıkılacak ve burası Yozgat Lisesi ile bir bütünlük oluşturacak. Lise caddesi rahat bir nefes alacak. Caddeye çıkıntılı olan okul bahçesi duvarlarının da geriye çekilmesiyle birlikte vatandaşımız daha rahat yürüyecek” dedi.
Yozgat Hükümet Konağının da inşaatının hızla devam ettiğini ve Yozgat’ın prestijli binalara sahip olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, “Yozgat’ta şuanda 475 yataklı hastane inşaatı, hükümet konağı inşaatı, imam hatip lisesi inşaatı hızla devam ediyor. Bu binaların bulunduğu alandaki yol genişletme çalışmaları da sürüyor. Meydan yerinden itibaren spor vadisine kadar bir bütünlük oluşacak” diye konuştu.
Yozgat’ta çok güzel işlerin yapıldığını ifade eden Vali Yazıcı, “Amacımız Yozgat’ı soysal, kültürel ve ekonomik yönden gelişimini sağlamak. Yozgat halkını yapılacak sosyal ve kültürel aktivitelerle Yozgat’ta tutabilmektir. Spor Vadisinde çok güzel çalışmalar yapılıyor. Yine bayanlar için ’Kadın Termal Aquparak ve Spor Kompleksi’ tesislerinin ihalesi yapıldı. Bu tesisi Yozgat’ın önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Sadece kadınlara özgü olacak Kadın Termal Aquapark ve Spor Kompleksi Yozgat’a gelecek hemşehrilerimiz ve gurbetçilerimiz için önemli bir uğrak yeri olacak. Farklı tatil yörelerine gitmelerine de gerek kalmayacak. Tesis, ilimizin örf ve adetlerine uygun olarak yapılacak. Sabah çocuğuyla Aquaparka giden kardeşlerimiz orada saatlerce kalabilecek. Yaşam merkezi olacak tesiste vatandaşlarımız Termal Sudan ve birçok etkinlikten yararlanacak. Spor yapabilecek. Yozgat için güzel bir eser olacak” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha