Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı Sinan Çelik, son yerel ve sonrasındaki Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle birlikte yaşanılan gerginliğin Yozgat’a ciddi zararlar verdiğini belirterek, “Birlik olmadan ticaret yapamayız, birlik olmadan Yozgat’ı kalkındıramayız” dedi.
TSO Meclis Başkanı Hacı Selvi’nin istifasının ardından göreve seçilen Sinan Çelik, bir ilin kalkınabilmesi, gelişebilmesi için basının önemli faktörlerden birisi olduğuna değinerek, bu nedenle göreve geldikten sonra ilk olarak basın mensuplarıyla bir araya gelmeyi uygun gördüğünü söyledi. Yozgat’ta 45 yıldır faaliyet gösteren aile şirketinin yöneticisi olduğunu da hatırlatan Sinan Çelik, Yozgat’ta basının bugüne kadar ihmal edilip, ikinci plana itildiğine vurgu yaparak, “Bir ilin gelişmesi, kalkınması, tanıtılması, sosyal ve kültürel faaliyetlerinin artırılması gibi daha bir çok konuda basının farklı bir önemi vardır. Bu önemli görevi yerine getirebilmeleri için basının özgür olması, özgür olabilmeleri için de her yönüyle güçlü olmaları gerekmektedir” diye konuştu.
Yerel yönetim ve sonrasındaki Cumhurbaşkanlığı seçimleri döneminde Yozgat’ta sivil toplum örgütleri ve siyasetçiler arasında yaşanılan gerginliklerin Yozgat’ta ciddi zararlar verdiğini kaydeden Sinan Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Son iki seçimlerde yaşanılan kutuplaşma, gerilim ve ayrışım siyasetinden en fazla esnafımız ve ticaret yapan insanımız, dolayısıyla da Yozgat zarar görmüştür. Birlik ve beraberliğin olmadığı yerde kalkınmadan, gelişmeden, ticaretten söz etmek mümkün değildir. Siyasetçi siyasetini yapacak, bizler de ticaretimizi yaparken Yozgat’ın kalkınması gelişmesi noktasında fikirlerimizi, düşüncelerimizi, projelerimizi ortaya koyacağız. Sorunlarımızı oda olarak üst makamlara taşıyacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceğiz. Bunun için öncelikle basınla başlattığımız toplantılarımızı daha sonra, farklı görüş ve düşüncede olmaları çok doğal olan ve bizler için de büyük bir zenginlik olan insanlarımızla devam ettireceğiz. Biz kırgınlıkları, dargınlıkları bir tarafa bırakıp bütün Yozgatlılar olarak birlik ve beraberlik içerisinde ilimizi kalkındırmamız gerekiyor”
Yozgat Belediyesi Çapanoğlu Kentpark Sosyal Tesisleri’ndeki yemekli toplantıya Yozgat’ta yayınlanan yerel basın kuruluşları ile ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Kaynak: iha