Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Cumhuriyetin 91. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde çelenk koyma töreni düzenlendi.
Kdz. Ereğli ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı önünde çelenk koyma töreni tertip edildi. Törene Kaymakam İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğ Amiral Hasan Doğan, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire müdürleri ve çalışanlar başta olmak üzere vatandaşlar katıldı. Kaymakam İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğ Amiral Hasan Doğan, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal’ın Atatürk Anıtı’na çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi.
Resmi törenin ardından CHP Kdz. Ereğli ilçe teşkilatı alternatif çelenk koyma töreni düzenledi. Alkışlarla anıta partisinin çelengini koyan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe başkanı Hayrettin Kartal, Cumhuriyet’i ve Atatürk’ü unutturmayacaklarını ve unutturmak isteyenlerin de her zaman karşısında olacaklarını ifade etti. CHP’nin töreni olaysız bir şekilde sona erdi.
Kaynak: iha