Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu teknikerleri sınıflara bilgisayar ağı döşeyerek okula 80 bin liralık teknik destek sağladı.
BEÜ Alaplı Meslek Yüksek okulu personeli dört tekniker yaz tatili boyunca okulun sınıflarını ve öğretim görevlilerinin odalarını bilgisayar ağına bağladı.
Yaklaşık 80 bin lira değerinde okula teknik destek vererek katkıda bulunan teknikerler Cihat Elmaz, Faruk Aynı, Murat Özkök ve Ayten Sayınkaplan‘a teşekkür eden BEÜ Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, okul teknikerlerinin özverili çalışma yapıp yaz tatili boyunca tüm öğrenci sınıflarına ve öğretim görevlilerinin odalarına bilgisayar ağı döşedikleri söyledi.
Bilgisayar ağları ve teknik malzemelerin bir kısmını Alaplı Özel Halk Otobüsleri Derneğinin bağışladığını belirten Henden,“Teknik personellerimiz 45 gün süreyle okulumuzda bir fiil işçiliğini yaparak bütün laboratuarları, sınıfları, öğretim elemanı ve personel odalarına internet ağı çektirdik. Ve bu kabloları kanallar içine alarak göze hoş olmayan görüntüleri ortadan kaldırdık. Malzemelerinin bir kısmını Üniversitemiz verdi ama bir kısmını da Alaplı Özel Halk Otobüsleri Derneği bağışladı. Tekniker personellerimiz yaz tatili boyunca izin yapmaksızın işçiliğini kendileri yaptılar. Daha önce buna benzer bir işin işçiliğini başka kurumlar 80 bin liraya yaptırmıştı. Teknikerlerimizin yapmış olduğu bu çalışma okulumuza 80-100 bin lira arasında katkı sağlamış oldular. Bundan sonra öğrencilerimiz ve hocalarımız istedikleri sınıflardan istedikleri bilgiye anında sahip olabilecekler. Bizimde amacımız bütün okulu internet ağıyla döşemekti. Teknik personellerimiz büyük bir özveriyle çalışarak bunu başardılar. Ben kendilerine özverili çalışmalarından dolayı ve okulumuza 80-100 bin liralık tasarruf sağladıkları için çok teşekkür ediyorum” dedi.
Kaynak: iha