Çorum Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Ocak ve Şube Müdürü Süleyman Alıç, Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, Ürün Güvenliği Haftası etkinliklerine verilen destekten dolayı teşekkür ettiler.
İl Müdürü Murat Ocak, 02 Ağustos 2013 tarih ve 28726 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6495 sayılı Torba Kanun neticesinde 31 Aralık 2014 tarihine kadar Sanayi Sicil Belgesi alacak işletmeler için İdari para cezası affı getirildiğini, yine Bakanlıkça yayımlanan 2014/11 sayılı Sanayi Sicil Tebliğine göre mikro işletmelerin kapasite raporu bilgilerini internet ortamında sisteme kendilerinin kolayca girebileceğini söyledi.
İl Müdürü Murat Ocak, “6948 sayılı Sanayi Sicili Kanunu kapsamında ilimizde üretim yapan işletmelerin ve sanayi sicil belgesi olmayanların zaman kaybetmeden Bakanlık web sitesi sanayi.gov.tr adresinden e-hizmetler bölümünden sanayi sicil bilgi sitemize girerek veya https://sanayisicil.sanayi.gov.tr adresinden sitemize girerek, kullanıcı adı ve şifre alarak siteye kayıtlarını yaptırabilecekler. Sonrasında sanayicilerimiz İl Müdürlüğü’ne gelerek belgelerini alabilirler. Sisteme giriş yapamayanlar İl Müdürlüğü’ne başvurarak işlemlerini yaptırabilecekler, aksi takdirde işletmelerin cezai işleme maruz kalacaktır” dedi.
Ziyarette, her yıl verilmeye başlanan Verimlilik Proje Ödülleri konusunda da bilgilendirmede bulunan Murat Ocak; “Bakanlığımız tarafından ülkemizin rekabet gücünün artırılmasına ve ekonominin verimlilik temelli, sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulmasına yönelik olarak; sanayi ve hizmet sektörlerindeki işletmelerin uygulamış oldukları verimliliği artırma projelerini teşvik etmek amacıyla her yıl ‘Verimlilik Proje Ödülleri’ verilmektedir. Buna göre, sanayi ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler ve kamu kurumları uygulamış oldukları verimliliği artırma projeleri ile ödüle başvurabileceklerdir. Bu kapsamda, ödüle başvurmak veya bağımsız değerlendirici olarak süreçte yer almak isteyenlerce http://vgm.sanayi.gov.tr internet adresinde yer alan Başvuru Formunun 9 Ocak 2015 tarihine kadar doldurularak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğüne iletilmesi gerekmektedir. Konuyla ilgili afiş ve broşürlerin tüm kamu kurum ve kuruluşlarının e-posta adreslerine gönderilecektir” diye konuştu.
TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal da, işletmelerin cezalı duruma düşmemeleri için gerekli resmi işlemleri bir an evvel yaptırmalarının, işletmelerinin lehine olacağını ifade etti.
Başaranhıncal, Verimlilik Proje Ödülleri Projesi’nin de önemli bir proje olduğunu belirterek “İşletmelerimiz bu projeyi iyi değerlendirmeli. İlimizden bir ya da birkaç firmanın bu ödülü alması, ilimizin marka değerine katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha