Başakşehir’de bu yıl 2’ncisi düzenlenen Genç Yetenekler Turnuvası, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve Başakşehirli futbolcuların katıldığı törenle başladı.
Başakşehir Belediyesi, Başakşehir Kaymakamlığı ve Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Başakşehir’de bu yıl 2’nicisi düzenlenen ‘Başakşehir Genç Yetenekler Turnuvası’ düzenlenen törenle başladı. Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü (İBFK) Teknik Direktörü Abdullah Avcı, İBFK oyuncularından Uğur Uçar, Ferhat Öztorun ve Cihan Yıldız’ın katımlıyla başladı.
10 branşta düzenlenecek olan turnuvalar öncesi açılış törenine katılan Başakşehirli öğrenciler Abdullah Avcı ve Başakşehirli futbolculara yoğun ilgi gösterdi.
İstanbul Valisi Vasip Şahin, gençlerin geleceğin yıldızları olduğunu belirterek, turnuvaya katılan öğrencileri tebrik etti.
İBFK’DAN BAŞAKŞEHİRLİ GENÇLERE DESTEK SÖZÜ
Açılış töreninde Başakşehirli gençlerle kısa bir söyleşi gerçekleştiren İBFK Teknik Direktörü Abdullah Avcı, gösterilen ilgiden dolayı Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a ve Başakşehirli gençlere teşekkür ettiğini belirtti. Avcı, “Biz Başakşehir Futbol Kulübü olarak bu organizasyonun içinde olacağız. Bunun içinde destek sözünü verebiliriz. Özellikle kısa vadede takımımızı doğru kurmak gibi bir hedefimiz vardı. Orta vadede ise siz Başakşehir’de yaşayan gençlere elit akademide yatırım yapma gibi proje ve amaçlarımız var” dedi.
“BU TURNUVADA KAYBEDEN YOK, KAZANAN BİZİZ”
Uzun vadeli olarak Başakşehirli gençlerin geleceklerine olumlu katkılar sunacak bir turnuva olduğunu belirten Başkan Uysal, “Amacımız, Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda futbol oynayan oyuncuların burada organize ettiğimiz turnuvada oynayan futbolcu gençler arasından çıkması. Bu başarının devam etmesi için iki şey bekliyoruz. Birincisi hep beraber spora sahip çıkacağız. Spora sahip çıkarken başkaları gibi değil, Türkiye’ye örnek bir şekilde sahip çıkacağız. Burada bir turnuva yapıyoruz. Bunun kazananı kaybedeni yok. Turnuva sonunda her halükarda biz kazanıyoruz. Ya biz birinci oluyoruz ya da arkadaşımız birinci oluyor” şeklinde konuştu.
Açılış töreni sonrasında Başkan Uysal ve Başakşehir protokolü tarafından İBFK’lı futbolculara ve Abdullah Avcı’ya çiçek takdim edildi.
Kaynak: iha